Članek
Blaž Vrhovec & Lan Vidmar o spoznanjih s turške premiere
KDO JE PRETEKEL NAJVEČ, KDO NAJHITREJE
Začel se je tudi tekmovalni del priprav v Turčiji. In v pogovoru po prvi odigrani tekmi sta bila naša gosta v hotelskem studiu Blaž Vrhovec in Lan Vidmar.

“Lahko rečemo, da je bila tekma klasična ‘turška’, trda, s številnimi dvoboji. Za nas dobra preizkušnja, kje smo trenutno glede fizične pripravljenosti. Dobro smo jo prestali. Prvi test je pomenil dober uvod v to, kar nas čaka v Turčiji. Spodbudno spoznanje je, da nismo prejeli zadetka in da smo ostali zdravi. Če je treba iskati pozitivne zadeve, je ničla v obrambi. Ko bodo noge bolj sveže, pa bomo uspešnejši tudi v napadu,” je izpostavil izkušenejši izmed gostov.

Lan Vidmar je dodal: “Trda tekma, nekaj takšnega sem tudi pričakoval. Sodniki so pustili bolj grobo igro, kot smo vajeni. A sem bil pripravljen na to in menim, da smo se dobro odrezali.”

Kot zanimivost: razkrili smo tudi podatke o tekaških razdaljah. Več je v skupnem seštevku pretekla enajsterica, v kateri sta bila večerna gosta v Beleku (prvi polčas 50.502, drugi polčas 56.987 metrov). Kdo je opravil najhitrejši tek med tekmo? Maks Barišić (33,11 km/h). In kdo je največ pretekel med posamezniki? Blaž Vrhovec (6355 metrov – ne pozabimo, na voljo je bilo le največ 45 minut, brez sekunde sodniškega nadomestila igralnega časa), ki pozna vsak kotiček baze v hotelu Susesi. “Lepo se je znova vrniti v znano okolje, tukaj se res počutim kot doma. Zelo dobro je, da se vračamo v isto bazo, kjer ne potrebujemo prilagajanja. Pogoji so odlični, igrišča pa najboljša v zadnjih letih, odkar smo prihajali sem.”

Lan Vidmar ob preskoku iz drugoligaške konkurence odpira novo poglavje, v različnih pogledih: “Zame je vse novo. Nikdar nisem bil v takšnih hotelih, na tako dobrem igriščih in lahko le rečem, da na teh pripravah uživam v vsakem trenutku.”

Več v spodnjem prispevku. 24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19