Članek
Jan Repas iz ZDA neposredno v turško pripravljalno bazo in nazaj v klubske tirnice
HITER PREKLOP, VEMO, KAJ NAS ČAKA
Foto: Grega Wernig
Houston - Frankfurt - Antalya. Jan Repas je imel drugačen uvod v letošnje priprave, po začetku z ekipo v domačem okolju je vmes vpisal novi reprezentančni nastop ob zmagi proti ZDA z 1:0 in se moštvu znova pridružil po dolgem potovanju v Turčiji.

“Včasih prav pogledam, kateri dan je sploh (smeh). Veliko je bilo letenja in vožnje, potreboval sem določen čas za prilagajanje. Dobro je bilo, da smo bazo opravili že s treningi v klubu. Reprezentančna akcija je bila intenzivna, kratka. Za selektorja je težko v tem obdobju, ko vsak pride iz svojega kluba v drugačnem stanju pripravljenosti, toda odigrali smo dobro tekmo in zmagali. Prepustili smo pobudo nasprotniku, dobro stali v bloku. Odigral sem prvih 45 minut, nisem povsem zadovoljen s svojo predstavo, a veseli spoznanje, da smo bili rezultatsko uspešni.”

Zdaj je že preklopil nazaj na klubski nogomet in se takoj vrnil v delovni ritem.
“Takoj po vrnitvi smo se pomenili, da moramo odmisliti, kar je bilo in se znova osredočiti le naš režim. V torek sva s Svenom dobila uvajalni program, od srede pa že znova ‘na puno’.”

Ekipa je vmes doživela nekaj sprememb, tudi ob prihodu v Belek je Jan srečal nekatere nove obraze v primerjavi z začetnim delom priprav.
“Nisem se še uspel spoznati z vsemi, a smo bili vmes v stikih in vem, da je ekipa vse nove fante dobro sprejela. Zdaj je najbolj pomembno, da se spoznajo z zahtevami, principi našega dela in igre ter se čim hitreje prilagodijo na razmere.”

Zimska klasika velja tudi v primeru našega sogovornika, v hotelu Susesi je že četrtič.
“Vajen sem tukajšnjega režima, tudi to spoznanje je bilo koristno, da mi ni bilo treba izgubljati dodatnega časa ob prihodu. Prvi vtisi so odlični. Zdi se mi, da so igrišča letos še nekoliko boljša kot v prejšnjih letih. Prav tako nam je izredno naklonjeno vreme in z mislimi smo le pri tem, kako se čim boljše pripraviti na nadaljevanje sezone.”

Ko bo spet šlo zares, pa bo motiv za ponovno dokazovanje še povečan.
“Vemo, kje smo. Vemo, kaj moramo spremeniti. Nihče ni zadovoljen z našim položajem na lestvici, moramo napredovati kot ekipa in posamezniki ter si zastaviti visoke cilje. Ne samo za spomladanski del, ampak za celotno leto, ki mora biti uspešnejše in v skladu s kriteriji NK Maribor.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19