Članek
Naslednja tema studijskega dela v Beleku: kako napreduje z okrevanjem Gregor Sikošek
DVA MESECA PRED PREDVIDEVANJI
Kaj vse je moral prestati in kako napreduje z okrevanjem Gregor Sikošek? Največjemu osmoljencu zadnjega obdobja se po vseh nevšečnostih ob poškodbi kolena vrača nasmešek na obraz in se bo po predvidevanjih vrnil na igrišče še pred koncem spomladanskega dela sezone. Kot naš gost v hotelskem studiu je spregovoril o svoji zgodbi, skupaj smo si ogledali najzanimivejše trenutke s tokrat rezultatsko manj uspešne preizkušnje proti Lechu.

Gregor Sikošek o okrevanju, ki trenutno napoveduje vrnitev v tekmovalni ritem še pred koncem spomladanskega dela: “Moram poudariti, da sem izredno vesel glede poteka. Zdravnik mi je ob zadnjem pregledu dejal, da sem dva meseca pred tem, kar je predvideval. Znova sem obul ‘kopačke’ in začel tudi aktivnosti z žogo, kar je dvojnega pomena. Ob spoznanju, da gredo zadeve v dobro smer, je pomembno tudi za glavo, saj je veliko lažje, ko sem na igrišču, kot da bi bil le v fitnesu.”

Pred našim mikrofonom je bil tudi Dino Hotić, zdaj član Lecha, ki ni želel zamuditi priložnosti, da si s tribune ogleda tekmo nekdanjega kluba.
“Lepo ga je bilo znova videti. Skupaj sva igrala v Krškem, tedaj je to bila moja prva sezona v prvi ligi. Ko so prišli posojeni igralci iz Maribora, smo res dobro igrali. Če se prav spomnim, smo bili tretji na lestvici spomladanskega dela, če bi upoštevali le rezultate po zimskem premoru.”

In kako je Gregor Sikošek v četrtkovem popoldnevu videl dogajanja na igrišču s tribune?
“Tekma je bila zahtevna, moramo vedeti, da te preizkušnje niso pokazatelj resnične moči. Ekipe so namreč v različnih obdobjih priprav in obremenitev na treningih. Glede testa proti moštvu Lecha bi rekel, da se je pokazalo, da še imamo nekaj težav v fazi obrambe in dopuščamo tekmecem preveč prostora. V napadu pa bi morali biti bolj natančni. Ustvarili smo se nekaj priložnosti, žal nam ni uspelo zadeti in upam, da bomo v prihodnjih dneh ter tekmah izboljšali podobo.”

Siko, dobro okrevanje in čim prej na igrišče!


 
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19