Članek
Kakšna so trenerjeva spoznanja po naslednji pripravljalni preizkušnji v Turčiji
TEŽKE NOGE NISO OPRAVIČILO
Foto: Grega Wernig
“Mentalna prisotnost ni bila na ustrezni ravni. Drži, da smo utrujeni in so bili tekmeci bolj sveži kot mi, saj smo prav zdaj v obdobju priprav, ko je utrujenost na vrhu. To ni opravičilo, ampak v določenih delih igre smo zaostajali. Je pa dejstvo, da smo dobili tri zadetke zaradi slabe taktične postavitve. Pri prvem je šlo za nespremljanje igralca, pri drugem smo ostali brez odziva na drugo žogo, pri tretjem pa smo pustili igralca samega, ko smo bili zraven njega. Zato so priprave, da se zadeve popravijo in fantje morajo to spoznati. Kljub temu smo imeli tri, štiri priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, a te zadeve gre pripisati utrujenosti,” je po tekmi proti Lechu in prvem porazu v dosedanjem delu priprav izpostavil Ante Šimundža.

Po predvidenem načrtu so bile minute tokrat razdeljene na 60-30, prvič je dobil priložnost Etienne Beugre.
“Ni izgovor, a smo imeli v tem dvoboju izrazito težke noge. Imamo precej zanimivih igralcev, marsikdo je odgovoril pozitivno na zahteve, nekateri pa tudi negativno. Etienne je igral pol ure, a to še ne zadostuje za konkretnejšo oceno. Sledijo treningi, nove tekme in bomo videli v prihodnjih dneh, kako in kaj.”

Rezultat ni pomenil realne podobe na igrišču. Vtis so pokvarile napake v obrambi, izdatno pa je bila predvsem kaznovana neučinkovitost.
“Pripravili smo si precej obetavnih situacij, njihov vratar je nekajkrat dobro posredoval. Ampak to ni nič takšnega, včasih moraš odigrati tekmo tudi s težkimi nogami in se je treba ustrezno mentalno pripraviti. Ne motijo me v tolikšni meri tehnične napake, me pa moti taktična nedisciplina oz. neustrezno zavedanje, prepoznavanje situacij pri zadetkih, ki smo jih prejeli na preveč enostaven način.”

Smo na sredini priprav v Turčiji, kakšen je načrt v naslednji fazi?
“Zdaj bomo začeli zmanjševati stopnjo intenzivnosti in loviti svežino. Proti Shakhtarju bomo igrali 2 x 60 minut in pomešali ekipi. Danes pet igralcev ni dobilo priložnosti, tako da bomo v prihodnjih tekmah razdelili minute. da bi imeli do zaključka priprav fantje približno enako porazdeljeno minutažo.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19