Članek
Športni direktor o zaključku preizkušnje za 20-letnega nizozemskega branilca in aktualnih kadrovskih zadevah
KLUITERS NE BO OSTAL V VIJOLIČASTEM
Foto: Grega Wernig
Luuk Kluiters, ki je bil na preizkušnji, ne bo postal član NK Maribor. Po prikazanem na treningih in tekmah proti Trenčinu ter Lechu se je strokovno vodstvo odločilo, da 20-letni nizozemski branilec ne bo podpisal pogodbe.

“Nekaj časa je bil z nami, lahko smo ga dobro spoznali. Gre za mladega fanta, ki ima izredno fiziko, toda po trenutnih spoznanjih bi ga morali še precej časa razvijati. Prihaja iz ugledne nogometne šole, kjer gojijo drugačen slog igre kot pri nas, ob tem pa Lan Vidmar dobro napreduje in kaže obetavne predstave, zato smo namenili prednost našemu fantu. Luuk trenutno ni na višji ravni, tako da ne bomo nadaljevali skupne zgodbe in zapušča našo pripravljalno bazo,” je pojasnil športni direktor.

Priprave v Turčiji se prevešajo v drugi teden, Marko Šuler o dosedanjih spoznanjih.
“Temelji so postavljeni, osnovna baza opravljena, z ogromno poduarka na tem, kar nas čaka dolgoročno. V spomladanskem delu, a tudi že v poletnem obdobju. Zdaj se približujemo zaključnemu delu aktivnosti, s piljenjem forme in podrobnostmi, ki potem delajo razliko. Izkoristili smo dobre pogoje za delo, priprave potekajo brez poškodb in lahko smo skoraj v celoti opravili, kar je bilo doslej predvideno. Za fanti je intenzivno obdobje, zato je bila tekma proti Lechu odigrana v drugačnih pogojih, a kljub slabšemu rezultatu tudi s pozitivnimi spoznanji. Prehajamo v obdobje, ko bodo noge ter glave bolj sveže, saj se intenzivnost zmanjšuje in preizkušnje, ki sledijo, bodo že bolj tekmovalno naravnane. Dosedanji del je uspešno opravljen, toda treba je ostati osredotočen, stremeti k nenehnemu dokazovanju in verjamem, da bomo v nadaljevanju prvenstva gledali Maribor, ki bo boljši ter uspešnejši, kot je bil doslej.”

Prestopne aktivnosti še niso povsem zaključene, v prihodnjih dneh se še obetajo določene kadrovske spremembe.
“Večjega števila prihodov ne gre pričakovati. Naša želja je bila, da pridemo v Turčijo s čim izoblikovano ekipo. Pridružil se nam je še Etienne Beugre in razen v primeru, če bi se zgodilo kaj nepričakovanega, najbrž drugih novih obrazov ne bo. Morda se lahko zgodi kakšen odhod, nekaj fantov pa še ima odprt status, tako za nas prestopni rok še ni končan.”

Etienne Beugre, napadalec iz Slonokoščene obale, do nadaljnjega ostaja na preizkušnji.
“Zelo verjetno bo ostal z nami tudi v prihodnje, po doslej videnem so obeti dobri. Določene zadeve še mora izpiliti, toda gre za profil igralca, ki ga težko najdeš. Opozarja nase s telesno močjo, nogometnim znanjem, a tudi z ustrezno miselnostjo, saj Maribor vidi kot velik izziv in priložnost za korak naprej v karieri. Želja po nadaljevanju sodelovanja je obojestranska, verjamem, da bi lahko pomenil dodano vrednost.”

Medtem pa so že dorečene tudi nekatere zadeve glede posoj fantov iz nogometne šole.
“Tudi v nogometni šoli premikamo zadeve naprej. Zaenkrat smo štiri igralce, ki potrebujejo nov izziv, predvideli za selitev v člansko konkurenco. Želimo, da fantje, ki kažejo nadarjenost, ne ostanejo s svojimi vrstniki, ampak se premaknejo stopničko višje in začnejo nabirati izkušnje v članski konkurenci. Marcos Tavares se bo v spomladanskem delu pridružil Bistrici, prav tako tudi Brin Horvat, Anej Ferčec in Enej Klampfer pa Dravogradu. Predvidene so polletne posoje, da dobijo nujno potrebne minute v članskem nogometu. Fantje iz nogometne šole sodijo v naše načrte za prihodnost in iščemo najustreznejše rešitve, da ob njihovi prizadevnosti na najboljši način nadaljujejo razvojno pot.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19