Članek
Kako se je Martin Milec znova počutil na igrišču in kaj se je dogajalo na tekmi proti Shakhktarju
NAJPOMEMBNEJŠE JE, DA NI BOLEČIN
Končno! Po petih mesecih se je vrnil Martin Milec. Tekma proti doslej najzahtevnejšemu nasprotniku je bila hkrati tudi najboljše odigrana, že z obrisi želene tekmovalnosti, ko bo šlo zares. Proti Shakhtarju nismo videli zadetkov, smo pa dočakali kapetanovo vrnitev.
 
“Vesel sem, da sem nazaj. Počutim se dobro. Kar je bilo najpomembnejše, da ne čutim bolečin, se je zgodilo. Zaenkrat je vse okej, upam, da bo tako tudi v prihodnje. Ob tem veseli tudi spoznanje o dobri tekmi z naše strani in razumljivo sem lahko zadovoljen,” ni skrival veselja Martin Milec, ki smo ga nazadnje videli na igrišču 26. avgusta lani (proti Domžalam, v 6. prvenstvenem krogu).

“Pri meni se morda še nekoliko bolj pozna utrujenost, vendarle dolgo nisem bil v pogonu. Veliko sem v zadnjih dneh delal še dodatno s kondicijskim trenerjem, da bi se vrnil. Noge so, razumljivo, v tej fazi težke, vsi smo oddelali priprave, kot je treba. Zdaj se bodo obremenitve zmanjševale, da pridobimo na svežini pred prvenstvom. Ko bomo bolj sveži, verjamem, da bomo lažje prišli do nasprotnikovih vrat, si začeli ustvarjati več priložnosti, zadevati in verjamem, da nas čaka uspešna pomlad.”

Ob kapetanu v studiu Sven Šoštarič Karič, ki je prav tako med pripravami v Turčiji sodil med povratnike. Po vmesni udeležbi na reprezentančni akciji.
"Za menoj je dolgo potovanje do ZDA in nazaj, a zdaj je že minilo toliko časa, odkar smo nazaj in lahko rečem, da gre vse po načrtih. Za nami je res dober test, vedeli smo že po prejšnjih izkušnjah, da bo na nasprotni strani zelo dobra ekipa, morda še boljša kot lani. Izkazali so se kot vsako leto, a verjamem, da smo tudi mi z našo dobro postavitvijo pripomogli k temu, da niso našli boljših rešitev proti našim vratom. Na takšen nain moramo tudi nadaljevati.”
 
Med reportažo iz Beleka še podatki z merilnih naprav. Kdo je tokrat največ pretekel? Številke so, razumljivo, večje, saj je bil igralni čas daljši. Vrstni red na vrhu pa se ni veliko spremenil: znova prvi Blaž Vrhovec (8875 metrov), najbližje za njim Marin Laušić (8383) in Jan Repas (8347). Najhitrejši med tekmo pa je bil Tine Čuk 31,69 km/h.


 
 
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19