Članek
Proti doslej najzahtevnejšemu nasprotniku najboljša predstava: Ante Šimundža v pogledu s klopi
IZHODIŠČE ZA V PRIHODNJE
Foto: Grega Wernig
Maratonski nedeljski dvoboj, s podaljšanim igralnim časom, je prinesel nova koristna spoznanja. Kaj je trenerju pokazal test proti doslej najmočnejšemu nasprotniku?

“Da smo lahko zelo tekmovalni, ko smo trdni, ‘kompaktni’. V primerjavi s prejšnjo tekmo je bilo tokrat tudi veliko boljše glede miselnosti, tudi več svežine smo imeli, da smo lahko odtekli te razdalje proti kakovostnemu nasprotniku. Toda glede želje v igri na rezultat in ustvarjanja priložnosti je bilo zelo dobro. Morda bi lahko vsaj ob eni izmed dveh situacij sodnik dosodil enajstmetrovko za nas, toda v celoti smo zadovoljni s prikazanim. Videli smo precej pozitivnih zadev v igri,” je po tekmi proti Shakhtarju izpostavil Ante Šimundža.

Še ena pomembna ugotovitev: vrnil se je Martin Milec.
“Odlično. Odigral je 30 minut, želel sem, da bi še kakšno več, ampak odločili smo se za polurni uvodni nastop. Opazno je, da je bil dolgo izven pogona. Doslej je vse okej, počakati moramo, kako se bo odzvalo telo. Če bo vse pozitivno in ne bo nobenih zapletov, bomo naredili prihodnji načrt za njega ter stopnjevali napore.”

Edini izmed igralcev, ki so bili predvideni za nastop, je zaradi poškodbe ostal na tribuni Mark Strajnar.
“Začutil je aduktor med treningom, bolečina se je sicer pozneje že zmanjšala, lahko bi celo igral, a nismo želeli tvegati. Imeli smo drugo rešitev z Urato, potem z Lorbkom in Čukom v končnici. Tako da ni bilo potrebe po tveganju.”

Zdaj sledi zmanjševanje obremenitev, ob prehodu v zaključni del priprav v Turčiji.
“Ta tekma nam mora biti smernica za v prihodnje glede tekmovalnosti, ne smemo pa biti zadovoljni, saj nismo zmagali. Čeprav smo igrali proti odličnemu nasprotniku, jim nismo omogočili večjega števila priložnosti. Ta preizkušnja bo pomenila izhodišče za naprej, s stanovitostjo v dojemanju vseh zahtev. Dejstvo pa je, da bomo še nevarnejši v fazi napada, ko bomo bolj sveži. Ogrodje ekipe se že sestavlja, najbolj pomembno pa je, da imamo širok kader, močno klop, da lahko dvignemo ritem igre, ko bo potrebno med tekmami. To bo ob tekmovalnosti in miselnosti v spomladanskem delu zelo pomembno.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19