Članek
Pred vrnitvijo domov še kadrovska novica: 23-letni napadalec iz Slonokoščene obale prepričal strokovno vodstvo
ETIENNE BEUGRE OSTAJA Z NAMI
Zaključek turškega dela priprav z dvojnim programom. Najprej proti uzbekistanskemu prvoligašu, nato proti moštvu iz Bosne in Hercegovine. Pred vrnitvijo domov zmaga in remi, ob tem pa dodani dve “ničli”, za skupaj štiri izmed petih tekem brez prejetega zadetka. Tukaj so vsi najzanimivejši trenutki med 180-minutnim dogajanjem.

“Spremljali smo dobri, tekmovalni preizkušnji. Imeli smo opravka s čvrstima nasprotnikoma, naša ekipa pa je potrdila, da deluje v tej smeri, ki jo želimo videti. V tekmovalni podobi, s precej dobrimi zadevami v igri. Skozi celotne priprave so pozitivna spoznanja, da nasprotnikom nismo puščali veliko prostora. V napadalnem delu smo si ustvarili veliko število priložnosti, nismo še pri želeni učinkovitosti, a postavili smo temelje, na katerih lahko gradimo,” je kot zadnji gost v studiu v Beleku poudaril Marko Šuler.

Ko se pogovarjamo s športnim direktorjem, ne moremo mimo vprašanj o prestopnem roku. Kadrovanje še ni končano, pred vrnitvijo domov smo dobili petega novinca za nadaljevanje sezone.
“Večina zadev je dorečenih, ob zaključku aktivnosti v Turčiji pa je zadnja novica, da Etienne Beugre ostaja z nami. Dokončno so urejene zadeve in napadalec, ki je bil z nami v prejšnjih dneh, se nam bo pridružil kot polnopravni član. Potrdil je zmožnosti, sklenili smo dogovor. Etienne po pripravah v Turčiji odhaja domov in kot je bilo načrtovano že prej, je pridobivanje ustreznih dovoljenj že v teku, tako da bo v kratkem času znova z moštvom v Mariboru.”

Etienne Beugre si je izbral dres s št. 13, podpisal pa je pogodbo, veljavno do poletja 2025.

Marko Šuler je predstavil kadrovsko novico, mi pa smo med pogovorom razkrili še tekaške podatke, kot je bila stalnica v dosedanjem delu. Zdaj še bolj merodajne, saj je že šlo za 90-minutne nastope. Vrstni red treh prvouvrščenih na prvi čettkovi tekmi je bil Blaž Vrhovec (11497), Jan Repas (11179), Pijus Širvys (10966). Najhitrejši v posameznem delu tekme pa je bil Lan Vidmar (31,29 km/h). Med večernim dvobojem so največ pretekli Maks Barišić (11215), Aleks Pihler (10809) in Marko Kolar (10348). Najvišja izmerjena hitrost pa znova v obrambni vrsti, Martin Milec z 31,34 km/h.

 
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19