Članek
Podpis pogodbe v pripravljalni bazi: Etienne Beugre, 23-letni napadalec iz Slonokoščene obale, potrdil priporočila
MORAL BI V DUBAJ, IZBRAL JE BELEK IN MARIBOR
Foto: Grega Wernig
Novinec št. 5 v zimskem prestopnem roku je Etienne Beugre, ki je potrdil priporočila. S prikazanim na treningih in tekmah v Beleku je pridobil zaupnico strokovnega vodstva ter podpisal pogodbo.

“Potrdil je vse, kar je bilo videno pred prihodom in informacije, ki smo jih imeli na voljo. Gre za nadarjenega fanta, ki ima nekaj več. Značajsko je zelo skromen, lačen dokazovanja in nogometne uveljavitve. Ob izjemni fizični moči pa se odlikuje s tehničnimi sposobnostmi, razumevanjem igre in hitro sprejema zahteve. Etienne je zanimiv igralec, ki bo potreboval določen čas za prilagajanje, saj prihaja z druge celine in bo dobil ustrezno mero potrpežljivosti. Glede na to, kar je prikazal med treningi in tekmami v Turčiji, pa verjamem, da bo ob njegovih prizadevanjih ta čas kratek,” je novinca predstavil športni direktor Marko Šuler.

Pogodba je veljavna do leta 2025, na prihod v Maribor pa bo še treba počakati do ureditve zahtevane papirologije.
“Zadeve smo dorekli in našli rešitev s klubom. Gre za prestop iz kluba AS Denguele, pri katerem je bila plačana manjša odškodnina. Z določenimi odstotki ob nadaljnji prodaji. Etienne se vrača domov zaradi zahtevanih birokratskih zadev, vmes pa bo delal po načrtu, ki mu je bil dodeljen s strani strokovnega štaba. Pridobivanje vize za državljane Slonokoščene obale namreč traja nekoliko dlje, kar smo tudi pričakovali, zato smo že prej sprožili zahtevane postopke. Upamo in verjamemo, da bo šlo vse po načrtih kot pri pridobitvi vizuma za Turčijo, ko se nam je pridružil pravočasno. Glede na kakovost, ki jo premore, smo z njim dobil profil igralca, katerega smo iskali v želji po raznolikosti v fazi napada. Ogromno dela je še pred nami, pri tem, kako uspešen bo, pa bo največ odvisno do njega samega.”

23-letni napadalec iz Slonokoščene obale (195 cm, 83 kg) bo prvič igral v Evropi, prihaja z učinkovito popotnico iz domovine, saj je v tamkajšnjem prvoligaškem tekmovanju v polovici sezone odigral trinajst tekem za moštvo AS Denguele in zabil sedem golov.
“Vesel sem, da sem podpisal pogodbo, zahvaljujem se vsem v klubu. Soigralci in trenerji so mi zelo pomagali v teh dneh, saj ni bilo lahko zamenjati okolja. Prišel sem neposredno iz Slonokoščene obale v Turčijo, se boril po najboljših močeh in si priboril pogodbo. Storil bom vse, da upravičim zaupanje in pokažem, kaj zmorem. Imel sem nekaj ponudb, iz Afrike in Evrope, a sem se odločil sprejeti izziv v Mariboru, ko sem dobil vse informacije o klubu. Po skupnih dneh med pripravami se je izkazalo, da sem se pravilno odločil. Všeč mi je način igre moštva, ki stremi k posesti, želi igrati. Želim prispevati svoj delež, z namenom, da bi pomagal k še boljši igri in skupnim uspehom. Začetno prilagajanje in sporazumevanje so mi olajšali Jug, Repas ter Soudani, ki govorijo francosko, zato mi je bilo tudi lažje dojeti trenerjeva navodila ter sprejeti zadeve, ki sodijo zraven. Zdaj si želim le, da v domovini čimprej dobim vsa potrebna dovoljenja in se dokončno pridružim soigralcem tudi v Mariboru,” je po sklenitvi dogovora dejal Etienne Beugre, ki je dobil povabilo v selekcijo U23 (pred tem ni bil član mlajših reprezentanc), a ga ni sprejel, saj bi se v nasprotnem primeru zaradi časovnega terrnina moral odreči možnosti za preizkušnjo. Namesto na reprezentančno akcijo v Dubaj se je odpravil v Belek in postal novi član NK Maribor.

Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s št. 13, pogodba je veljavna do poletja 2025.

24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19