Članek
Arnel Jakupović, najučinkovitejši igralec dosedanjega dela priprav
OSTALI SMO DOLŽNIKI, MORAMO BOLJŠE
Foto: Grega Wernig
Začetek novega poglavja. Po vrnitvi iz Turčije prost vikend, od ponedeljka pa zaključni del piljenja forme v domačem okolju. O storjenem v Turčiji in že s preusmeritvijo k otvoritvi projekta vijol’čna pomlad Arnel Jakupović.

“Vrnili smo se domov zdravi, to je najbolj pomembno. Dobro smo delali, kar je trener zahteval od nas, smo izpolnili. Imamo še nekaj dni časa za zaključni del priprav na prvo tekmo, ampak menim, da smo pripravljeni in vsi skupaj že komaj čakamo na začetek prvenstva.”

Misli že uhajajo k spomladanski premieri, ob preklopu na domači režim pa ni prišlo do prevelikega preobrata. Ugodne temperature omogočajo uspešno nadaljevanje aktivnosti.
“Vreme je kot v Turčiji, naj čim dlje tako tudi ostane. Toda ni pomembno, ali je dež, sneg, sonce. Mi smo tisti, ki se moramo na igrišču potruditi po najboljših močeh, ne glede na razmere in okoliščine. Zavedamo se, da smo ostali dolžniki v jesenskem delu. Navijačem, a tudi klubu in samim sebi.”

Iz Turčije se je 25-letnik, ki se znajde v vlogi napadalca, a tudi na preostalih igralnih položajih v ofenzivnem delu, vrnil kot trikratni strelec. Z nadgradnjo: vse tri gole je zabil na eni tekmi. Za zmago s 3:0 proti uzbekistanskemu predstavniku.
“Vsak napadalec, razumljivo, skuša doseči čim več zadetkov. Vesel sem, da mi je uspelo in prizadeval si bom, da bi tako nadaljeval tudi v prvenstvu. Zadeve, ki jih preizkušamo in ponavljamo na treningih, skušamo prenesti v tekme. Skupna želja je, da smo čim bolj učinkoviti. Ko napadalec zatrese mrežo, je dodatno zadovoljstvo, da lahko na takšen način pomaga ekipi. Seveda pa hkrati zadetki utrjujejo samozavest.”

Zadnji dnevi odštevanja pred otvoritvijo spomladanskega dela z dodatnim motivom in željo po uspešnem nadaljevanju.
“Zdaj smo se še boljše spoznali med seboj, z novimi soigralci smo se med skupnimi trenutki v Turčiji hitreje povezali. Podrobneje smo seznanjeni tudi s trenerjevimi zahtevami in verjamem, da sledi pozitivno nadaljevanje sezone. Po doslej prikazanem gredo zadeve v dobro smer. Opazno je bilo, da smo uspeli izboljšati igro v fazi obrambe, saj na štirih izmed petih tekem nismo prejeli zadetka. V napadu pa bomo zabili, saj premoremo dovolj kakovosti. Izteka se obdobje pripravljalnih preizkušenj, čas je, da se podamo v boj za točke in za vzpon na lestvici.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19