Članek
O utripu slačilnice ob izteku odštevanja pred nadaljevanjem prvenstva Jan Repas
ZAOSTANEK NI MAJHEN, A IMAMO SVOJE CILJE
Foto: Drago Wernig
Finiš priprav, začetek popolne usmeritve k prvi uradni tekmovalni preizkušnji v 2024. Še dva treninga in v nedeljo bo čas za premiero. O utripu slačilnice ob izteku odštevanja in po zadnji odigrani pripravljalni tekmi Jan Repas.

“Svojevrstna generalka je bila uspešna, čeprav rezultatsko nismo zmagali tako prepričljivo kot kaže pogled na 3:0. Težki treningi so za nami, razumljivo še ni ustrezne svežine. Dolgo smo potrebovali, da najdemo pot do mreže, čeprav smo si vmes ustvarili precej priložnosti. Moramo biti učinkovitejši, o tem ni dvoma. Veliko lažje je, ko zadeneš v bolj zgodnji fazi tekme. Ko smo proti Bistrici zadeli prvič, se je nato kar odprlo in nam je uspelo še dvakrat.”

Še dva treninga in na sporedu bo spomladanska premiera. Nedeljski dvoboj z Aluminijem se bo v Ljudskem vrtu začel ob 17.30.
“Vse, kar smo počeli v preteklih dneh, je bilo zelo koristno, dobro smo pripravljeni, vendar se zavedamo, da se bo storjeno ocenjevalo po dosežkih v prvenstvu. Zato je dodatnega pomena dobra otvoritev. Čaka nas zahtevna preizkušnja proti čvrstemu tekmecu, vse moramo narediti, da skušamo čim prej zadeti. Ko se spomnimo obeh tekem iz jesenskega dela, se zavedamo, da nas čaka trdna postavitev gostov. Odgovoriti bo treba z ustrezno agresivnostjo in pokazati pravo mero naše kombinatorike.”

Katere so najpomembnejše ugotovitve po pripravljalnih tekmah?
“Najbolj je nedvomno opazno in pomembno, da smo ohranjali mrežo nedotaknjeno, razen na tekmi proti Lechu. To je dobrodošlo sponnanje in na tem moramo graditi. Smo pa pokazali premalo v ofenzivnem delu, to je tisti del, ki ga moramo izboljšati.”

Izhodišče po jesenskem delu ni obetavno, razlogov za dodatno vnemo ob vstopu v novo tekmovalno obdobje je dovolj.
“Odločalo se bo na koncu, v zaključnem delu sezone. Zaostanek ni majhen, toda v nogometu in nasplošno v športu je vse mogoče. Ne bomo se predali, imamo svoje cilje. Storiti moramo vse, da bomo boljši, kot smo bili v jesenskem delu. Želimo se povzpeti na lestvici, tukaj je pokalno tekmovanje in motiva ne bo primanjkovalo.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19