Članek
S trenerjem po nedeljski sedmici
RAZLOGI ZA PONOS, NIKAKOR ZA EVFORIJO
Foto: Drago Wernig
Otvoritev novega poglavja na najlepši način. Po nizu treningov, po skupaj sedmih pripravljalnih tekmah, smo se vrnili na tekmovalne tirnice ob začetku spomladanskega dela sezone z učinkovito predstavo.

“Ob visoki zmagi je najpomembnejše spoznanje, da so fantje vstopili v tekmo s popolno zbranostjo. Vsi, ki so bili v začetni enajsterici in preostali, kateri so dobili priložnost pozneje, ali so ostali na klopi, so imeli medsebojno podporo. Želja po dokazovanju, tekmovalnosti je bila močno izražena. Fantje so lahko ponosni nase, na prikazano, a se morajo zavedati, da je to le ena tekma, ki je prinesla tri točke,” po nedeljski sedmici v mreži Aluminija Ante Šimundža.

Po izključitvi gostujočega branilca Gašperja Jovana v 8. minuti enajstmetrovka in nato revija golov.
“Marsikdaj se zgodi, da ekipa zmaga tudi z igralcem manj. Nerad zdaj po razpletu govorim o tem, toda ne glede na izključitev smo bili na tako visoki ravni, da bi najbrž zmagali tudi med bojem na 11 na 11. Kar me veseli, je, da smo prisilili tekmeca v rdeči karton, ni se zgodil po naključju. Fantje so storili vse, da bi prišli v situacijo, kjer si želimo biti, so vztrajali. Tudi ob številčni prednosti so nato nadaljevali v istem slogu, čeprav je bil tekmec zgoščen in posledica tega je zaslužena zmaga.”

Glede na spoznanja med pripravljalnim obdobjem tokrat še nadgradnja: ob znova nedotaknjeni mreži smo dodali tudi večjo učinkovitost.
“Govorimo o eni tekmi, pomembna pa je stanovitnost. Kot smo bili dosledni v prejšnjih tednih pri namenu, da ne prejemamo zadetkov na pripravljalnih prezkušnjah, ki so popolnoma druga zgodba v primerjavi z uradnimi tekmami, je treba ohraniti to mero stanovitnosti tudi pri izvajanju principov v fazi napada in obrambe. Določene zadeve morajo biti nenehno prisotne, ne bomo pa evforični zaradi zmage s 7:0. Prvenstvo traja do 18. maja in takrat bomo videli, kako in kaj.”

Vmes se ekipa ni ustavila, ni manjkalo lakote po zadetkih, zmaga pa je ob odločnem vstopu v nogometno pomlad dobrodošla pri utrditvi samozavesti.
“Všeč mi je, da je Jakupović zabil tri gole in tudi asistiral. Da je Iličić zadel in asistiral, da je Vrhovec imel dve asistenci, da je Soudani želel podajati, da ni bilo egoizma... Želja po doseganju zadetkov je bila enakovredna želji po zmagi, asistiranju, ekipnem uspehu in to je zame zelo pomembno spoznanje. Lagal bi, če bi rekel, da sem pričakoval tako visoko zmago. Pričakoval sem pa željo po dokazovanju, tekmovalno miselnost, DNK NK Maribor in vse to smo dobili. Spoznanje, da smo zabili sedemkrat, omogoča zadovoljstvo, ne smemo pa biti in nismo evforični. Vsaka zmaga, razumljivo, krepi samozavest. Če so bili fantje tako razigrani, a hkrati tudi zelo disciplinirani v fazi obrambe, je za nadaljevanje sezone pozitivno izhodišče.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
47
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15