Članek
, Side - Manavgat, 27.1.2002
VIJOLIČASTI PRISPELI V TURČIJO
26 članska odprava NK Maribor Pivovarna Laško je nekaj minut pred polnočjo prispela v hotel Sural v okolici mesteca Side vzhodno od mondene Antalye.

Najprej se boste vprašali, zakaj je v odpravi petkratnih državnih prvakov le 26 mož. Ob članih strokovnega štaba, ki ga sestavljajo trener moštva Bojan Prašnikar, njegov pomočnik Matjaž Kek, trener vratarjev Herbert Vabič, fizioterapevta Branko Mihalič in Silvo Kolbl, klubski zdravnik dr. Matjaž Vogrin in ekonom Rado Hojnik in predstavniku kluba za odnose z javnostmi Urošu Jurišiču je v Turčijo prispelo le 18 igralcev.

Od tistih, ki so opravili priprave v Malem Lošinju manjkata Damir Pekič in Aleš Križan, ki si poškodbi zdravita v Mariboru, Djordje Indjič in Samir Duro, ki zaradi dolgega postopka za pridobivanje vstopnih viz Avstrijo za državljane BiH v Antalyo pripotujeta jutri opoldne (poletela bosta iz Zagreba), Barnabas Sztipanovics, ki so mu na madžarsko – slovenski meji zaradi utrganega lista uničili potni list in se bo odpravi priključil nemudoma po ureditvi postopkov za pridobitev novega potnega lista, Ermin Šiljak, ki je, v skladu s pogodbo z našim klubom, našel tujega delodajalca in Matej Šnofl, ki se ni udeležil zbora za odhod v Turčijo.

Vijoličasti so tako le navidezno zdesetkani prišli v tople kraje ob Sredozemskem morju, kjer jih v naslednjih 13-ih dnevih čaka veliko dela.

Potovanje iz preko dunajskega letališča v milijonsko mesto Antalya je potekalo brez zapletov na mejnih prehodih in carinskih pregledih, kar je v tako veliki odpravi nenavadno, saj je najuspešnejši slovenski klub z opremo od našega sponzorja NIKE-a oborožen od glave do pet. Polet iz dunajskega letališča do Antalye je trajal točno dve uri in pol, ob točno napovedanem času (lokalno ob 21.40) je Boeingovo letalo 737 pristalo na letališki stezi modernega turškega letališča, šlo pa je verjetno za enega izmed najbolj mirnih poletov nasploh, zato tudi aplavz, namenjen pilotu ob pristanku, ni izostal. Za smeh med potjo je poskrbel vedno dobro razpoloženi ekonom Rado Hojnik, ki ima ob obilici prtljage na pripravah vedno dosti dela in s tem velike skrbi.

Nogometaši so po enournem transferju do hotela Sural ob sanjski peščeni plaži zaužili še tretji dnevni obrok in se odpravili k počitku, trener Prašnikar in njegov pomočnik Kek pa sta se odšla prepričati, da so bile novice o odličnih pogojih za trening, ki jih nudi hotelski kompleks, ki jih je v domovino prejšnji teden prinesel direktor kluba Željko Fundak, več kot na mestu.

Že prvi jutranji trening, ki so ga nogometaši opravili na igrišču št. 4 (kompleks hotelov Sural razpolaga s tremi velikimi in enim manjšim igriščem za vajo udarcev na gol) je pokazal, da med njimi vlada pozitivna konkurenca in dobra volja.
8.krog LESTVICA
STRELCI
Tabor Sežana
15
DNŠ Mura
14
Maribor
13
Olimpija
12
Bravo
11
Luka Koper
10
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
5