Članek
, Maribor, 1. julij 2002
IGRALSKI KADER SE KRISTALIZIRA
Vijoličasti se v Radencih mirno pripravljajo na izjemno pomemben začetek nove sezone, ki bo ljubiteljem nogometa postregel najprej s štajerskim obračunom v Celju, kasneje z derbijem v Ljudskem vrtu proti SL Kopru, z velikim obračunom med Vega Olimpijo in Mariborom PL na stadionom za Bežigradom, 31. julija pa nas v Ljudskem vrtu čaka začetek evropskih tekmovanj za vijoličaste, ko se bodo ob 20.15 pomerili z zmagovalcem dvoboja prvega kroga kvalifikacij med Floro iz Estonije in Apoelom iz Cipra.
Vijoličaste je v nedeljo zapustil Barnabas Sztipanovics, s katerim vodstvo kluba ni želelo podaljšati pogodbe pod pogoji, ki jih je zahteval. Na položaju napadalca se nam je v soboto pridružil 26-letni, 191 cm visoki napadalec iz Srbije in Črne Gore Nemanja Čorovič, ki bo moral prestati preizkušnjo. Če bo zadovoljil, se zamenjave za Sztipanovicsa ne bo več iskalo. Vodstvo kluba se je dogovorilo o podaljšanju pogodbe s Sudom Filekovičem, ki bo član vijoličastih še do leta 2004, prav tako pa bo v naslednji sezoni v vijoličastem igral Muamer Vugdalič, pripravam vijoličastih pa se je v današnjih dopoldanskih urah priključil tudi Amir Karič, ki je nekaj dni preživel v Ipswichu. S klubom iz tega angleškega mesta se vodstvo državnih prvakov še vedno dogovarja o posoji Kariča tudi v prihodnji sezoni. V vezni vrsti sta nova obraza Danijel Brezič in Dalibor Teinovič, več o prihodnosti teh dveh igralcev pa v naslednjih dneh.
Zdravstveno stanje v ekipi je dobro, za virozo je zbolel Peter Plošnik, ki se bo pripravam priključil danes, Miha Pitamic pa je spet obnovil poškodbo noge, danes pa je že opravil pregled v mariborski bolnišnici.

Naslednji obračun vijoličastih bo v petek, 5. julija 2002 ob 18.00, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval hrvaški viceprvak Hajduk.7.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Maribor
12
Olimpija
12
Tabor Sežana
12
Bravo
10
Luka Koper
9
Domžale
8
Celje
8
Aluminij
8
Gorica
4