Članek
, Maribor, 22.10.2002
PRED POKALNIM OBRAČUNOM
Ekipa in strokovno vodstvo se bo pred pokalnim obračunom v Vega Olimpijo umaknila v karanteno, kjer bodo v miru dočakali pomemben obračun na stadionu Ljudski vrt. Vijoličasti v zadnjem času na domačem igrišču resda niso prikazali veliko, vendar je treba razumeti tudi, da so nogometaši v mestu pod Pohorjem izpostavljeni nečloveškim pritiskom. Od žvižgov na tribunah, ki so sestavni del športa, pa do nekaj manj normalnih težav s preluknjanimi pnevmatiki, razbitimi stekli na avtomobilih, grožnjami po mobilnih telefonih, v pismih in na ulici, je vsakdanjik, s katerim se mora dandanes soočati nogometaš, ki obleče vijoličasti dres. Zavedamo se, da so mariborski navijači zahtevni, da se spoznajo na nogomet, da imajo radi ta klub in da težko prenašajo slabe predstave naše ekipe, vendar je treba vedeti tudi to, da obnašanje posameznikov še bolj načenja samozavest igralcev in ruši odnose med nogometaši.

Na včerajšnji seji UO NK Maribor Pivovarna Laško je bilo med drugim predstavljeno tudi dosedanjo delo Komisije za izvedbo sanacijskega programa. V prvi fazi dela so člani komisije opravili razgovore z vsemi igralci našega kluba. Naleteli so na izjemno razumevanje igralcev nad slabšim finančnim stanjem v klubu, z vsemi igralci so se člani komisije dogovorili o zmanjšanju dolga na dan 30.09.2002, igralci so se s klubom sporazumeli o načinu plačila zaostalih obveznosti, sporazumi so bili dostavljeni na Združenje klubov 1. SNL do 17. oktobra. Še enkrat poudarjamo, da so bili igralci NK Maribor Pivovarna Laško zelo korektni in so s pripravljenostjo do razgovorov in končnih zmanjšanjem dolga naredili velik korak k stabilizaciji kluba. Upravni odbor se je strinjal tudi, da Komisija za izvedbo sanacijskega programa pristopi tudi k naslednjim fazam sanacije kluba.

Jutri nas na stadionu Ljudski vrt čaka izjemno težka preizkušnja. Kljub slabšim igram v zadnjem času pričakujemo podporo navijačev do zadnje minute. Vijoličasti bodo na igrišče stopili v sila okrnjeni zasedbi, saj so kazni in poškodbe prevetrili našo ekipo. Zaradi kazni rumenih kartonov ne bosta smela nastopiti Muamer Vugdalič in Žikica Vuksanovič, poškodovani so Tomaž Murko, Ermin Rakovič, Damir Pekič in Danijel Brezič. Trener Matjaž Kek bo ekipi priključil tudi Elvedina Džiniča, Saša Bešiča in Aleša Flaškera, tri igralce iz mladinskega moštva. Vsi skupaj moramo razumeti igralce, da jim v takšnih razmerah ni lahko stopiti na igrišče, kjer jih pričaka množica razjarjenih navijačev. Želimo apelirati na navijače našega kluba, da lahko le z vzpodbujanjem pripomorejo k uspehu našega kluba v izjemno pomembni tekmi in da žaljivke ter grožnje ne pripomorejo k izboljšanju odnosov, povečanju samozavesti in posledično k boljši igri, za katero vsi v Ljudskem vrtu strmimo.

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7