Članek
, Maribor, 17.7.2003
KEK ŠE DVE LETI NA ČELU STROKOVNEGA ŠTABA VIJOLIČASTIH
Nekaj dni pred pričetkom 13. prvenstva v samostojni Sloveniji je trener Matjaž Kek za dve leti podaljšal pogodbo z državnimi prvaki. V.d. predsednika kluba Pajica Skorobrijin je ob tem potrdil, da je vodstvo zelo zadovoljno z delom strokovnega štaba, v katerem v naslednjih dveh letih prav tako ostaja Branko Horjak. Proračun kluba bo sicer v letu 2003 veliko manjši kot v prejšnjih in bo znašal okoli 240 milijonov tolarjev, kar bi moralo biti po mnenju v.d. predsednika dovolj za ubranitev naslova, čeprav nas zmanjšane finančne možnosti ne postavljajo v prednost pred drugimi klubi.

Sicer pa se je ob izraženem zadovoljstvu ob podpisu pogodbe Matjaž Kek že ozrl k štartu sezone, ki prinaša veliki derbi ob 20.30 v Velenju. Zadnji rezultat na prijateljskem obračunu v Kidričevem naj bi bil dovolj konkretno opozorilo pred resnimi tekmami. Kek meni, da bo poraz s 3:1 vplival pozitivno na njegove varovance. Le s pravim, maksimalnim pristopom si lahko namreč državni prvaki obetajo pozitivnih rezultatov ne glede na to, kdo je tekmec.

Tekmec v nedeljo bo tradicionalni rival iz Ljubljane. Začetna enajsterica bo, vsaj kar zadeva obrmabno linijo, malce oslabljena. Kapetan Balajič mora odsedeti še eno tekmo kazni zaradi izključitve na tekmi s Publikumom, poškodovani pa so Ošlaj, Pitamic in Golob. Dve mesti bosta zanesljivo zasedla Vuksanovič in Šarkezi, za tretje pa bosta bržkone kandidirala Rakič in Džinič. Na ostalih položajih bodo lahko vijoličasti nastopili v najboljši postavi.32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
24
Domžale
22
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
11
Tabor Sežana
11