Članek
Maribor, 26.07.2004
V RUMENEM STILU
 Ob nekaterih člankih v slovenskem časopisju res ne veš, ali bi se smejal ali jokal

V današnji izdaji Slovenskih novic je bil objavljen članek, ki govori o tem, da bi naj v našem klubu imeli na piki igralca Miho Goloba. Ker na takšne vrste članke v takšnih časopisih seveda ne mislimo odgovarjati, bomo odgovor napisali na naši spletni strani. Miha Golob je že četrto leto član našega kluba. Leta 2001 je kot rezervni igralec Dinama prišel v naše vrste, v vsem obdobju svojega igranja za naš klub pa se je izkazal z odličnim odnosom do dela in kluba, prizadevno igro in veliko mero borbenosti. Zaradi njegovih kvalitet je bil tudi prvi, s katerim smo želeli podaljšati sodelovanje po poteku pogodbe (30.06.2004). V obojestransko korektnem pogovoru smo našo željo uresničili in Miha bo naš član še vsaj dve leti. O tem, da bi tega 23-letnega nogometaša imel kdorkoli v klubu, pa naj si bo to glavni trener, pomočnik trenerja, predsednik ali sekretar, na piki, ni bilo nikoli in nikoli ne bo govora, ker konec koncev to ni politika našega kluba, kjer se o vseh problemih skušamo odkrito pogovoriti.

Ker vemo, kako je prišlo do tega članka in na katerem »zeljniku« so zrasle opazke, o izvoru teh izkrivljenih resnic ne želimo polemizirati v javnosti, še najmanj pa o tem, ali se grški klubu zanimajo za usluge naših igralcev ali ne. Lahko povemo le to, da se na naš naslov v zadnjem času ni obrnil nihče, v nobeni povezavi s kakršnimkoli morebitnim angažiranjem kateregakoli našega igralca, tako tudi za angažiranje Mihe Goloba ne, čeprav je vsem kristalno jasno, da nikomur iz naših vrst ne želimo onemogočiti večjega zaslužka v večjem klubu, kot je naš.

Vsekakor pa bomo odgovorili na nekaj navedb iz članka:
  1. Vzklik našega trenerja med tekmo je bil namenjen temu, da se igralca opozori, da striktno izvršuje taktične zamisli, za katere so se dogovorili pred tekmo. Če kdo tega ne izpolnjuje, je seveda deležen kritike oz. opozorila, ker s svojim početjem škodi ekipi, klubu. Verjetno je odveč opozorilo, da je trener tisti, ki odgovarja za postavitev ekipe in tisti, ki verjetno lahko kritizira neizpolnjevanje nalog. V ta namen je bilo Mihi preneseno tudi opozorilo, ki se je nanašalo na to, da naj igra za moštvo.
  2. O tem, da bi naj Goloba prišli opazovati člani Panathinaikosa, smo slišali iz ust nekoga, ki je zanje .........
8.krog LESTVICA
STRELCI
Tabor Sežana
15
DNŠ Mura
14
Maribor
13
Olimpija
12
Bravo
11
Luka Koper
10
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
5