Članek
Maribor, 27.07.2004
Vzdušje v vijoličastem taboru pred tekmo s Sileksom

Pred tekmo s Sileksom smo se v taboru vijoličastih po torkovem treningu pozanimali o vzdušju v ekipi, kako je s poškodovanimi, trenerja Matjaža Keka pa smo povprašali o Arsenalu, Sileksu, Muri in ponovnemu  srečanju z Bojanom Prašnikarjem. Vijoličaste smo obiskali na torkovem popoldanskem treningu, kjer so pod taktirko Matjaža Keka uigravali postavo za tekmo z makedonskim Sileksom. Po napornih dveh urah smo trenerja Keka ter nekaj igralcev povprašali o vtisih s tekme proti Arsenalu ter seveda kakšna so pričakovanja  proti Sileksu v četrtek zvečer.

Kot prvega smo k pogovoru povabili trenerja Matjaža Keka

Matjaž, najprej o vtisih s treninga Arsenala, kjer si bil gost na lastno željo in ne kot smo sprva poročali na povabilo Wengerja:

"Res moram naprej povedat da sem se na trening povabil sam in sem z užitkom izkoristil ta prosti dan, ki sem ga imel za ogled treninga Arsenala. Predvsem sta me  zanimala načrt treninga in izvedba vsega tega  kar je seveda nekaj drugega saj so igralci tehnično in taktično izredni. Videl sem en nači dela v eni najboljših svetovnih ekip in vsaka izkušnja iz takšnega treninga je mislim da dobrodošla. Me je pa presenetilo veliko število trenerjev tako iz Avstrije kot iz Nemčije na treningu in pa izredna odprtost Angležev v prikazovanju tistega, kar delajo na treningih."

Kakšen je tvoj komentar na članek o Mihi Golobu v Slovenskih novicah?

"Mislim da je to natolcevanje za mene brez komentarja in še enkrat bi poudaril tisto, kar sem že igralcem rekel v slačilnici - kakršnokoli metanje svetega vijoličastega dresa dokler bom jaz v slačilnici pomeni takojšnjo odstranitev iz slačilnice in na moj predlog tudi odstranitev iz kluba."

Tvoje mnenje o Sileksu?

"To je ekipa, ki jo je treba spoštovat zaradi kvalitete, ki so jo pokazali v Skopju, je ekipa, ki se je ni za bat in ki jo moramo napasti od prve minute tu v Ljudskem vrtu."

Kakšno je trenutno stanje poškodovanih igralcev?

"To je stvar zdravniške službe. Igralci so trenirali po posebnem programu, nekateri bolj, drugi manj. Moje izhodišče in moje razmišljanje .............

8.krog LESTVICA
STRELCI
Tabor Sežana
15
DNŠ Mura
14
Maribor
13
Olimpija
12
Bravo
11
Luka Koper
10
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
5