Članek
Maribor, 20.08.2004
Vijoličasti v soboto z NK Zagorje v Zagorju
V soboto 21.08.2004 čaka vijoličaste pomembno gostovanje pri novincu v ligi, NK Zagorju. "Odločilne točke v prvenstvu se osvajajo prav v tekmah z manjšimi klubi," mi je v kratkem pogovoru na četrtkovem treningu dejal predsednik dr.Rudi Turk. Statistika kaže, da smo se z NK Zagorjem v slovenskih prvenstvih do sedaj srečali 4-krat in sicer v sezoni 1992/1993 smo v 18. krogu v Zagorju izgubili z 2:0 in v 39. krogu igrali v Ljudskem vrtu 0:0. Leto dni kasneje v sezoni 1993/1994 pa smo v 10. krogu v LV premagali Zagorčane s 3:1, v 27. krogu pa v Zagorju remizirali. Upajmo, da bomo tokrat uspešnejši in da se bomo iz Zagorja vrnili z vsem tremi točkami. Premor zaradi prestavitve tekme 3. kroga med NK Mariborom Pivovarna Laško in NK Olimpijo so vijoličasti dobro izkoristili. Poleg prijateljskega srečanja v Zrečah, kjer so predvsem igrali rekonvalescenti in igralci, ki niso člani standardne enajsterice pa sta trener Kek in dr. Crnjac budno spremljala sanacijo poškodb Mihe Pitamica in Milana Rakiča, ki sta za srečanje z Zagorjem nared, nekoliko težav s poškodbami imata Vuksanovič in Brezič, ki sta v četrtek z Brankom Horjakom trenirala po posebnem programu. Upamo seveda, da se bodo tokrat izkazali naši napadalci, saj je, kot je dejal trener Kek, naša učinkovitost glede na priigrane priložnosti absolutno preslaba.
Še enkrat je treba poudariti lepo gesto tokratnih gostiteljev vijoličastih, ki so v hipu in brez razmišljanja ugodili prošnji našega kluba za prestavitev tekme iz nedelje na soboto, predvsem zaradi razloga, da našim nogometašem ostane dovolj časa za priprave na povratno srečanje 2. predkroga kvalifikacij za pokal UEFA proti Budućnosti Banatski Dvor 26.08.2004 v Ljudskem vrtu.
Vabljeni torej v Zagorje na srečanje 4. kroga lige Si.mobil Vodafone med NK Zagorje in NK Mariborom Pivovarna Laško. Sodnik Čeferin bo začetek srečanja zapiskal natančno ob 17. uri. 

Uredništvo
V.G.

8.krog LESTVICA
STRELCI
Tabor Sežana
15
DNŠ Mura
14
Maribor
13
Olimpija
12
Bravo
11
Luka Koper
10
Domžale
9
Celje
9
Aluminij
9
Gorica
5