Članek
Sklenjen dogovor o prestopu slovenskih reprezentantov v Serie A, hkrati pa tudi nov obraz v LV
ILIČIĆ IN BAČINOVIĆ V PALERMO, REP IZ CELJA V MARIBOR
Po dvoboju na igrišču so vodilni predstavniki NK Maribor in US Palerma sedli še za pogajalsko mizo. V klubu s Sicilije so bili resni ponudniki in po osemurnih uspešnih pogajanjih je sklenjen dogovor, da Josip Iličić in Armin Bačinović zapuščata NK Maribor. Selita se v Palermo, ki je dobil boj interesentov za njune nogometne veščine. Kluba sta dosegla sporazum, igralca pa podpisala pogodbo z ambicioznim italijanskim prvoligašem.
Oba sta se od vijoličastega dresa poslovila v velikem slogu. Iličić z novim zadetkom v evropskih pokalih, Bačinović kot najboljši posameznik spektakularnega četrtkovega dvoboja. Oba sta tudi ob izjavi za nkmaribor.com po sklenitvi dogovora o prestopu izrazila zahvalo za vso podporo in prijetno počutje v Ljudskem vrtu. Z motom Enkrat Viola, zmeraj Viola. Josip Iličić: »Sprejel sem nov izziv, priložnost za igranje v Serie A se ne ponuja vsak dan. Ponosen sem, da sem bil član NK Maribor. Hvala navijačem za podporo, ki je ne bom nikdar pozabil. Zahvaljujem se tudi vsem, ki so pripomogli k mojemu prestopu. Vsem v Mariboru lahko sporočim, da ob koncu sezone pridem na proslavo naslova državnega prvaka.« Armin Bačinović je dodal: »Na to proslavo prideva skupaj. Zelo mi je žal, da odhajam iz Maribora. To je moj klub, tukaj sem naredil prve nogometne korake. Hvala trenerju in soigralcem, ki jim gredo zasluge za moje igre. Toda takšno je življenje nogometnega profesionalca, pred menoj je izziv igranja v tujini. Sprejel sem ga in upam, da bom uspešen.«

RAJKO REP ŠTIRI LETA V VIJOLIČASTEM
Kot smo napovedali, je pestro petkovo dogajanje prineslo še eno kadrovsko spremembo. Zgodil se je tudi prihod – v naše vrste smo iz CM Celja pripeljali prvega strelca lige in člana mlade slovenske reprezentance. Rajko Rep, eden najbolj nadarjenih nogometašev v Sloveniji, je z NK Maribor podpisal štiriletno pogodbo. Dvajsetletnik doma iz Rogatca bo v soboto še odigral poslovilno tekmo za celjski klub proti Nafti, nato pa se bo po reprezentančni akciji pridružil novim soigralcem v Ljudskem vrtu. Izbral si je vijoličasto majico s številko 55.
En klub. Ena čast.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15