Članek
Po tekmi v Parmi
Realne možnosti vijoličastih pred srečanjem v Ljudskem vrtu
Vijoličasti se iz težkega gostovanja v Parmi vračajo z realnimi možnostmi pred povratno tekmo. Petouvrščeno moštvo lanske Serie A je prvo srečanje sicer dobilo s 3:2, vendar predvsem dva dosežena zadetka v gosteh predstavljata lepo popotnico kljub tesnemu porazu. Posebej veseli hrabra igra mariborske ekipe, predvsem v samem začetku in koncu tekme, sicer pa so terensko premoč prepustili domačinom.
V vijoličastem dresu se je po daljši odsotnosti predstavil Miha Pitamic. Tekmo so bolje pričeli gostitelji, ki so povedli že v 6. minuti, ko je Maccarone po prostem strelu z roko preusmeril pot žoge za hrbet Murka. Veselje domačih pa ni trajalo dolgo. Zaradi prekrška nad Bozgom v domačem kazenskem prostoru je sodnik Messner nemudoma pokazal na strel iz bele točke. Najstrožja kazen se je v preteklosti pokazala kot velika težava mariborčanov, tokrat pa je bil zanesljiv izvajalec Andrej Kvas, ki je poslal vratarja Bertija v nasprotni kot. Po prejetem zadetku so na terenu postopoma zavladali domačini, ter kmalu tudi povedli. Gilardino je na daljši vratnici odlično zaposlil Maccaronija, ki je še v drugo premagal Murka. Poleg dvakratnega strelca sta največ preglavic vijoličasti obrambi predstavljala Gilardino in Bresciano, vendar do spremembe rezultata v prvem polčasu več ni prišlo.
Domačini so na 3:1 povedli v 67. minuti po lepi akcijo Bresciana, Gilardina in Marchionia, slednji pa je s strelom v levi spodnji kot dosegel še tretji zadetek za Parmo. Vijoličasti so v drugem polčasu nekoliko popustili, svoj pravi obraz pa so pokazali šele v samem zaključku. Najprej je z glavo nevarno zapretil Balajič, Bozgo pa se sam pred Bertijem ni najbolje znašel in je iz neposredne bližine streljal mimo leve vratnice. Ko je že kazalo, da slovenski predstavnik potuje v Maribor z zaostankom dveh zadetkov, pa je med maloštevilnimi privrženci vijolic na stadionu Ennio Tardini ponovno zavreščalo. Rakič se je odločil za samostojni prodor, na robu kazenskega prostora je lepo zaposlil sicer danes povprečnega Goloba, ki pa je z drugim zadetkom potrdil realne možnosti Mariborčanov pred povratno tekmo.

Uredništvo nkmaribor.com
Primož Volavšekvideo posnetek 1:0, video posnetek 1:1

Utrinki iz Parme - slike>>>>>>>

Zbral in uredil:  Gorazd Vidic

15.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
Olimpija
27
DNŠ Mura
26
Luka Koper
26
Domžale
19
Tabor Sežana
18
Celje
16
Bravo
16
Aluminij
13
Gorica
10