Članek
Nova okrepitev
TRETJI BRAZILEC V LV
Arghus Soares Bordignon
Foto: vidrihmiha.si

Nov obraz v Ljudskem vrtu, Brazilec št. 3 v vijoličastem. Le da rojak Marcosa Tavaresa in Gabriela Da Silve v slovenskem prvenstvu ne bo imel statusa tujca, saj si je med igranjem pri Reggini pridobil italijanski potni list. Napovedan prihod brazilskega branilca se je uresničil, triletno pogodbo z NK Maribor je podpisal Arghus Soares Bordignon (23 let, 189 cm, 83 kg). Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s 44, številko, ki jo nosi ves čas. Ker je bila štirica v prejšnjih klubih večinoma zasedena, si je takoj izbral 44 in z njo želi igrati tudi pri slovenskem prvaku.

Arghus (sporazumeva se v portugalščini, španščini in italijanščini) je nove soigralce spoznal med ogledom pripravljalne tekme proti ukrajinski Zoriyi, saj je v štajersko prestolnico dopotoval v sredo popoldne. Čeprav je bilo za njim skupaj z vsemi postanki več kot 30-urno potovanje, se je v hotelu le oprhal in se takoj želel odpraviti v Kidričevo. Četrtkovo dopoldne je bilo namenjeno opravljanju zdravniškega pregleda in ko je medicinska služba prižgala zeleno luč, je sledil podpis pogodbe.

»Izjemno sem vesel, da sem se priključil najboljšemu slovenskemu nogometnemu klubu. NK Maribor že poznam, v včerajšnjem in današnjem dnevu pa sem se prepričal, da gre za resen projekt. Velik izziv mi predstavlja igranje v evropskih nogometnih pokalih. Za priložnost se zahvaljujem vodstvu kluba, oddolžil se bom na igrišču. V tem trenutku je najpomembneje, da se čimprej priključim treningom v polnem ritmu in se dobro pripravim na izzive, ki so pred nami vsemi,« je dejal Arghus, ki je nazadnje igral za brazilski River Plate, v njegovi biografiji pa so kot dosedanji klubi zapisani tudi Juventude, Reggina... S prihodom 23-letnega Brazilca, doma blizu Porto Alegreja, je zdaj zasedba na štoperskih položajih popolna, na voljo so štirje preizkušeni kandidati, ki se bodo potegovali za dve prosti mesti v enajsterici.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15