Članek
kraj
Koper
datum
18.09.2011
stadion
ŠRC Bonifika
sodnik
Drečnik Davor
gledalcev
1.300
2:2
VIDEO
GALERIJA
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Luka Koper
NK Maribor
21
Nenezić Igor
6
Handanagić Enes
8
Linić Siniša
10
Posavec Srebrenko
20
Aganović Adnan
25
Bagarić Davor
27
Hadžič Damir
28
Đukić Bojan
32
Bubanja Davor
33
Gavrič Sanjin
35
Osterc Milan
trener: Bračun Milivoj
33
Jasmin Handanović
5
Željko Filipović
6
Martin Milec
7
Aleš Mejač
11
Etien Velikonja
20
Goran Cvijanović
22
Nejc Potokar
26
Aleksander Rajčević
28
Mitja Viler
31
Zoran Lesjak
32
Robert Berić
trener: Milanić Darko
 
Z Obale s točko
LUKA KOPER - NK MARIBOR 2:2 (1:1)

  18.9.2011 Koper, ŠRC Bonifika. Prva liga, 9. krog. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik). Pomočnika: Andrej Kokolj (Škofljica) in Gregor Rojko (Logatec). Četrti sodnik: Aleksander Likič (Ljubljana). Delegat: Drago Vrenk (Brezovica).

  LUKA KOPER: Nenezić, Gavrič, Đukić, Hadžić, Bagarić, Handanagić, Linić (od 68. Pučko), Posavec, Aganović (od 80. Žibert), Bubanja (od 72. Kelenc), Osterc. Klop: Hasić, Žibert, Vukelič, Stančič, Pučko, Kelenc, Kajtazi. Trener: Milivoj Bračun.

  NK MARIBOR: Handanović - Mejač (od 61. Tavares), Rajčević, Potokar, Viler - Milec, Filipović, Lesjak, Cvijanović - Berić, Velikonja (od 90. Volaš). Klop: Radan, Arghus, Trajkovski, Mertelj, Črnic, Volaš, Tavares. Trener: Darko Milanič.

  Strelci: 1:0 Bubanja (18), 1:1 Lesjak (26), 2:1 Đukić (51), 2:2 Tavares (64)

  Rumeni karton: Gavrič (29), Mejač (32), Viler (37), Lesjak (38), Đukić (58), Aganović (77), Bagarić (88), Handanagić (90)

  Iz Belgije na Obalo, tri dni po prvem v ligi Europa je na vrsti naslednje gostovanje v domačem prvenstvu. Za dvoboj na Bonifiki je pripravljenih več sprememb v začetni enajsterici, šest novih obrazov v primerjavi s tekmo v Bruggeu. V poznih popoldanskih urah se je v Kopru vlilo kot iz škafa, igralo se bo na razmočenem igrišču.

  Potek tekme
  1' - prvič v vlogi kapetana je vijoličasto vrsto na igrišče popeljal Aleksander Rajčević
  6' - prvi obetavnejši napad z mariborske strani, Cvijanović je spretno potisnil žogo v prazen prostor proti Beriću, ki pa je nameril čez gol
  14' - žoga večji del v posesti moštva v vijoličastem in še ena obetavna situacija pred koprskimi vrati, po predložku Vilerja je Velikonja spravil žogo na rob kazenskega prostora, kjer je pritekel Milec, takoj poskušal z udarcem, vendar ni bil natančen
  17' - nova kombinatorna akcija, Berić je opazil, da za njim prihaja Milec, ki je takoj podal pred gol, Hadžić pa v zadnjem trenutku izbil pred Velikonjo

  1:0 Bubanja (18)
  Po podjetnejši in boljši igri gostujoče ekipe, vodstvo za domačo... Iz prvega udarca v okvir vrat, po spletu okoliščin. Posavec se je namreč odločil za udarec z razdalje, žoga je spotoma zadela v gnečo igralcev, se odbila do Bubanje, ki se je v nadaljevanju akcije nenadoma znašel sam pred vratarjem Handanovićem in uspel iz bližine spraviti žogo v desni kot.

  1:1 LESJAK (26)
  Ni bilo dolgo treba čakati na izenačenje! Naša ekipa je ostala v vlogi tiste, ki narekuje ritem igre in zasluženo prišla do zadetka. Akcijo za izenačenje sta zasnovala Cvijanović in Milec, po njegovi podaji do Lesjaka pa je naš zadnji novinec s konca avgustovskega prestopnega roka po spretnem preigravanju v kazenskem prostoru z levo nogo poslal žogo mimo vratarja Nenezića v desni kot. Tretji gol Lesjaka v letošnjem prvenstvu, dvakrat je zadel v dresu Nafte, zdaj še prvič v vijoličastem.

  32' - rumeni karton Mejač zaradi prekrška nad Posavcem pred koprskim kazenskim prostorom
  34' - Posavec z 18 metrov, Handanović brani
  37' - rumeni karton Viler zaradi prekrška ob levi stranski črti
  38' - opomin še za Lesjaka zaradi prekrška na mariborski polovici igrišča
  39' - žoga v mariborski mreži, toda sodniki so označili prepovedan položaj Osterca, ki je zadel z glavo po predložku Posavca
  45' - dve minuti sodniškega podaljška
  KONEC PRVEGA POLČASA

  46' - začetek drugega polčasa, brez menjav v moštvih

  2:1 Đukić (51)
  Kot je Koprčanom prinesel novo vodstvo. Predložek v kazenski prostor Posavca, Đukić pa z glavo natančno, z dobro odmerjenim udarcem v levi kot.

  61' - menjava v naših vrstah, Tavares namesto Mejača, s tem tudi sprememba v taktični postavitvi, Milec pa zdaj nazaj k desni stranski črti v obrambno vrsto

  2:2 TAVARES (64)
  Izenačenje! Viler je iz avta poslal žogo do Berića, ki se je otresel spremstva, nato pa se izkazal še v vlogi asistenta. Ob prodoru po levi strani je lepo za seboj opazil Tavaresa, po povratni podaji po tleh pa se je Tavares brez obotavljanja odločil za udarec in silovito zabil žogo v mrežo.

  72' - Viler je podal z leve strani, Berić z glavo, žoga ob levi vratnici
  78' - odprla se je priložnost za koprski protinapad, do zaključka Aganović, čez gol
  84' - Bagarić z 20 metrov, čez prečnik
  90' - akcija, ki je prinašala upanje za zmago... Milec je ob desni stranski črti spravil žogo do Velikonje, ta jo je popeljal proti kazenskemu prostoru, podal do Tavaresa, ki je nameril ob levi vratnici
  90' - tri minute sodniškega podaljška in v igro še Volaš namesto Velikonje
  KONEC TEKME  22.krog LESTVICA
  STRELCI
  Celje
  54
  Olimpija
  44
  Maribor
  35
  Luka Koper
  33
  Bravo
  33
  DNŠ Mura
  25
  Domžale
  23
  Aluminij
  21
  Radomlje
  20
  Rogaška
  15