lanek
kraj
Maribor
datum
18.04.2012
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Peri Dragoslav
gledalcev
2.000
4:2
VIDEO
GALERIJA
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Rudar
12
Marko Pridigar
4
Jovan Vidovi
6
Martin Milec
10
Agim Ibraimi
11
Etien Velikonja
20
Goran Cvijanovi
26
Aleksander Rajevi
28
Mitja Viler
31
Zoran Lesjak
32
Robert Beri
70
Ale Mertelj
trener: Darko Milani
1
Fink Gregor
5
Novakovi Nenad
6
Roer Uro
8
Trifkovi Damjan
9
Majcen Luka
15
Rotman Rajko
19
inko Luka
22
Tolimir Nikola
23
Denis Klinar
27
Dedi Rusmin
28
Stojni Petar
trener: Milan urii
 
Finalisti!
NK MARIBOR - RUDAR 4:2 (2:2)

  18.4.2012 Maribor, stadion Ljudski vrt. Hervis pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Peri (Kranj). Pomonik: Robert Vukan (Apae) in Anton inkovec (Begunje). etrti sodnik: Darko eferin (Kranj). Delegat: Janko Ponikvar (Ljubljana).

  MARIBOR: Pridigar - Milec, Vidovi, Rajevi, Viler - Ibraimi, Mertelj, Lesjak (od 72. Filipovi), Cvijanovi - Beri (od 64. Tavares), Velikonja (od 90. Vola). Klop: Radan, Arghus, Meja, Filipovi, rnic, Vola, Tavares. Trener: Darko Milani.

  RUDAR: Fink, Dedi, Novakovi, Stojni, Rotman, inko, Tolimir, Klinar (od 89. Purii), Roer, Trifkovi (od 88. Bizjak), Majcen (od 87. Podlogar). Klop: Savi, Jeseninik, Berko, Krefl, Bizjak, Purii, Podlogar. Trener: Milan urii.

  Strelci: 0:1 Rotman (8), 1:1 Beri (9), 2:1 Velikonja (18), 2:2 Klinar (37), 3:2 Velikonja (81), 4:2 Tavares (90)

  Rumeni karton: Ibraimi (15), Milec (48), Novakovi (65)

  Pred nami je e tretji zaporedni dvoboj z Rudarjem, po dveh v Velenju zdaj prvi v Ljudskem vrtu. Iz Velenja smo prinesli tudi odlino izhodie pred dananjo povratno tekmo, naa ekipa v boj za finale pokalnega tekmovanja s prednostjo 4:2.

  Potek tekme
  1' - prvi s sredine igria velenjski nogometai

  0:1 Rotman (8)
  Prvi udarec v okvir vrat in gol. Rotman je priel do poloaja, da polje ogo proti vratom, dobro nameril z 22, 23 metrov in zadel pod prenik.

  1:1 BERI (9)
  Toda veselje v gostujoih vrstah ni dolgo trajalo. Viler je podal ob levi stranski rti, Beri pa po sprejemu in preigravanju takoj prepreil morebitno upanje o preobratu, s spretno odmerjenim udarcem z leve strani kazenskega prostora je poslal ogo mimo vratarja v nasprotni kot.

  2:1 VELIKONJA (18)
  Zdaj Beri e v vlogi asistenta, s pravoasno podajo v prazen prostor je omogoil Velikonji, da je v hitri akciji priel do sooenja z vratarjem, drugi lan uinkovite dananje naveze iz konice napada pa je ob dvoboju ena na ena s Finkom poskrbel za elen zakljuek z natannim udarcem po tleh.

  29' - razigrana ekipa v vijoliastem je e tretji zatresla mreo, a tokrat brez veselja... Z leve strani je podal Viler, Velikonja z glavo v sredino, pritekel je Beri, zabil ogo pod prenik, vendar se je oglasil sodnik in razveljavil gol zaradi nedovoljenega poloaja
  30' - prosti strel z leve strani je izvajal Cvijanovi, z glavo Lesjak, oga ob vratnici

  2:2 Klinar (37)
  Dinamina tekma in med odprto igro z obeh strani znova izenaenje. Z desne strani je podal Dedi, oga se je v kazenskem prostoru po poskusu Majcna odbila do Klinarja, ki jo je z glavo spravil ez golovo rto.

  45' - minuta sodnikega podaljka
  KONEC PRVEGA POLASA

  46' - zaetek drugega polasa brez sprememb v ekipah in takoj uspena akcija Ibraimija, ob prodoru po desni strani je priel do zakljuka, brani Fink
  61' - zdaj upraviena razveljavitev zadetka tudi na velenjski strani, prosti strel z leve je izvajal Roer, Majcen pa ostal za hrbtom obrambe in na nedovoljen nain iz bliine potisnil ogo mimo Pridigarja ez golovo rto
  64' - prva menjava v naem motvu po zaporednih napadih proti velenjskim vratom, iz igre Beri, v igro Tavares
  72' - kot drugi nov mo na igriu Filipovi, zamenjal je Lesjaka
  79' - prosti strel je izvajal Ibraimi, Tavares najviji v skoku, oga ob vratnici
  80' - nato pa Ibraimi po akciji Tavaresa in Mertlja po desni strani v kazenski prostor, po preigravanju do udarca, toda obramba vratarja Finka

  3:2 VELIKONJA (81)
  Po nizu napadov pa novo vodstvo, z desne strani je po akciji, ki jo je zael Ibraimi, podal pred gol Milec, Velikonja pa se odzval s pravoasnim drseim posredovanjem in spravil ogo v mreo.

  83' - po kotu najviji v skoku Novakovi, oga proti desni vratnici, Pridigar jo je odbil v nov kot

  4:2 TAVARES (90)
  In ponovitev rezultata iz Velenja! Dolga podaja Vidovia, po dvojni podaji z Ibraimijem na desni strani pred vratarja Tavares, ob sooenju pa je spretno potisnil ogo v mreo.

  90' - po Beriu in Lesjaku z aplavzom iz igre e Velikonja, v igro Vola
  KONEC TEKME  32.krog LESTVICA
  STRELCI
  Celje
  35
  Olimpija
  30
  Luka Koper
  28
  Maribor
  24
  Bravo
  22
  DN Mura
  18
  Domale
  17
  Aluminij
  15
  Radomlje
  13
  Rogaka
  11