Članek
kraj
Maribor
datum
18.04.2012
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Perić Dragoslav
gledalcev
2.000
4:2
VIDEO
GALERIJA
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Rudar
12
Marko Pridigar
4
Jovan Vidović
6
Martin Milec
10
Agim Ibraimi
11
Etien Velikonja
20
Goran Cvijanović
26
Aleksander Rajčević
28
Mitja Viler
31
Zoran Lesjak
32
Robert Berić
70
Aleš Mertelj
trener: Darko Milanič
1
Fink Gregor
5
Novaković Nenad
6
Rošer Uroš
8
Trifković Damjan
9
Majcen Luka
15
Rotman Rajko
19
Žinko Luka
22
Tolimir Nikola
23
Denis Klinar
27
Dedič Rusmin
28
Stojnić Petar
trener: Milan Đuričić
 
Finalisti!
NK MARIBOR - RUDAR 4:2 (2:2)

  18.4.2012 Maribor, stadion Ljudski vrt. Hervis pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Perič (Kranj). Pomočnik: Robert Vukan (Apače) in Anton Šinkovec (Begunje). Četrti sodnik: Darko Čeferin (Kranj). Delegat: Janko Ponikvar (Ljubljana).

  MARIBOR: Pridigar - Milec, Vidović, Rajčević, Viler - Ibraimi, Mertelj, Lesjak (od 72. Filipović), Cvijanović - Berić (od 64. Tavares), Velikonja (od 90. Volaš). Klop: Radan, Arghus, Mejač, Filipović, Črnic, Volaš, Tavares. Trener: Darko Milanič.

  RUDAR: Fink, Dedić, Novaković, Stojnić, Rotman, Žinko, Tolimir, Klinar (od 89. Purišić), Rošer, Trifković (od 88. Bizjak), Majcen (od 87. Podlogar). Klop: Savić, Jeseničnik, Berko, Krefl, Bizjak, Purišič, Podlogar. Trener: Milan Đuričić.

  Strelci: 0:1 Rotman (8), 1:1 Berić (9), 2:1 Velikonja (18), 2:2 Klinar (37), 3:2 Velikonja (81), 4:2 Tavares (90)

  Rumeni karton: Ibraimi (15), Milec (48), Novaković (65)

  Pred nami je še tretji zaporedni dvoboj z Rudarjem, po dveh v Velenju zdaj prvič v Ljudskem vrtu. Iz Velenja smo prinesli tudi odlično izhodišče pred današnjo povratno tekmo, naša ekipa v boj za finale pokalnega tekmovanja s prednostjo 4:2.

  Potek tekme
  1' - prvi s sredine igrišča velenjski nogometaši

  0:1 Rotman (8)
  Prvi udarec v okvir vrat in gol. Rotman je prišel do položaja, da pošlje žogo proti vratom, dobro nameril z 22, 23 metrov in zadel pod prečnik.

  1:1 BERIĆ (9)
  Toda veselje v gostujočih vrstah ni dolgo trajalo. Viler je podal ob levi stranski črti, Berić pa po sprejemu in preigravanju takoj preprečil morebitno upanje o preobratu, s spretno odmerjenim udarcem z leve strani kazenskega prostora je poslal žogo mimo vratarja v nasprotni kot.

  2:1 VELIKONJA (18)
  Zdaj Berić še v vlogi asistenta, s pravočasno podajo v prazen prostor je omogočil Velikonji, da je v hitri akciji prišel do soočenja z vratarjem, drugi član učinkovite današnje naveze iz konice napada pa je ob dvoboju ena na ena s Finkom poskrbel za želen zaključek z natančnim udarcem po tleh.

  29' - razigrana ekipa v vijoličastem je še tretjič zatresla mrežo, a tokrat brez veselja... Z leve strani je podal Viler, Velikonja z glavo v sredino, pritekel je Berić, zabil žogo pod prečnik, vendar se je oglasil sodnik in razveljavil gol zaradi nedovoljenega položaja
  30' - prosti strel z leve strani je izvajal Cvijanović, z glavo Lesjak, žoga ob vratnici

  2:2 Klinar (37)
  Dinamična tekma in med odprto igro z obeh strani znova izenačenje. Z desne strani je podal Dedić, žoga se je v kazenskem prostoru po poskusu Majcna odbila do Klinarja, ki jo je z glavo spravil čez golovo črto.

  45' - minuta sodniškega podaljška
  KONEC PRVEGA POLČASA

  46' - začetek drugega polčasa brez sprememb v ekipah in takoj uspešna akcija Ibraimija, ob prodoru po desni strani je prišel do zaključka, brani Fink
  61' - zdaj upravičena razveljavitev zadetka tudi na velenjski strani, prosti strel z leve je izvajal Rošer, Majcen pa ostal za hrbtom obrambe in na nedovoljen način iz bližine potisnil žogo mimo Pridigarja čez golovo črto
  64' - prva menjava v našem moštvu po zaporednih napadih proti velenjskim vratom, iz igre Berić, v igro Tavares
  72' - kot drugi nov mož na igrišču Filipović, zamenjal je Lesjaka
  79' - prosti strel je izvajal Ibraimi, Tavares najvišji v skoku, žoga ob vratnici
  80' - nato pa Ibraimi po akciji Tavaresa in Mertlja po desni strani v kazenski prostor, po preigravanju do udarca, toda obramba vratarja Finka

  3:2 VELIKONJA (81)
  Po nizu napadov pa novo vodstvo, z desne strani je po akciji, ki jo je začel Ibraimi, podal pred gol Milec, Velikonja pa se odzval s pravočasnim drsečim posredovanjem in spravil žogo v mrežo.

  83' - po kotu najvišji v skoku Novaković, žoga proti desni vratnici, Pridigar jo je odbil v nov kot

  4:2 TAVARES (90)
  In ponovitev rezultata iz Velenja! Dolga podaja Vidovića, po dvojni podaji z Ibraimijem na desni strani pred vratarja Tavares, ob soočenju pa je spretno potisnil žogo v mrežo.

  90' - po Beriću in Lesjaku z aplavzom iz igre še Velikonja, v igro Volaš
  KONEC TEKME  31.krog LESTVICA
  STRELCI
  Olimpija
  59
  Celje
  58
  Maribor
  55
  Aluminij
  48
  DNŠ Mura
  47
  Bravo
  41
  Domžale
  36
  Tabor Sežana
  34
  Triglav
  31
  Rudar
  10