Članek
Okrepitev
NIKOLA KOMAZEC 3 LETA V VIJOLIČASTEM
Nikola Komazec je igral proti Mariboru za Hajduk iz Kule
Foto: vidrihmiha.si
Odprava v Moravske Toplice bo zaradi poškodbe Mitje Vilerja drugačna, kot je bilo predvideno, a se številčno ne bo spremenila. Na avtobusu bo nov obraz, saj smo po sklenitvi dogovora dobili novega napadalca. Nikola Komazec (24 let, 189 cm) je bil nazadnje član romunskega prvoligaša Petrolul Ploiesti, z NK Maribor pa je podpisal triletno pogodbo. V vijoličastem bo napadalec iz Srbije, ki je pred tem igral za Hajduk iz Kule, nosil majico s številko 21.
»Po odhodu Daliborja Volaša resno računamo na Alena Ploja, ki potrjuje sposobnosti za prvo ekipo. Ob njem pa smo iskali še dodatno možnost, da povečamo kvaliteto v napadu in menim, da Nikola Komazec pomeni dobro rešitev,« je kadrovsko novico predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.
Nikola Komazec prihaja v Ljudski vrt kot prost igralec, brez odškodnine. Naš stadion je že spoznal kot igralec Hajduka iz Kule v evropskih kvalifikacijah leta 2007, spomnimo pa se ga, da nam je tedaj še kot 19-letnik dvakrat zatresel mrežo na povratni tekmi v Beogradu in smo v tisti sezoni hitro končali evropsko popotovanje. »Ponosen sem, da prihajam v velik klub. Imel sem več ponudb, a sem na povabilo iz Maribora, ob klicu Zlatka Zahoviča, sprejel odločitev za prihod v klub, ki prevladuje v Sloveniji in je zelo uspešen v evropskih pokalih. Ko sem slišal za ponudbo iz Maribora, nisem imel dileme. Hitro smo se dogovorili, ta poteza pomeni korak naprej v moji karieri,« je v prvi izjavi za nkmaribor.com poudaril Nikola Komazec.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15