Novica
Pripravljalna tekma v avstrijskem Ilzu
NK MARIBOR - METALIST 0:1 (0:1)
Dejan Mezga v boju z igralci Metalista
Foto: vidrihmiha.si
29.6.2012 Ilz, pripravljalna tekma

NK MARIBOR: Pridigar, Mejač (od 71. Vidović), Rajčević (od 71. Arghus), Potokar, Rešek (od 71. Trajkovski), Mezga (od 71. Ibraimi), Mertelj (od 71. Rep), Filipović (od 71. Lesjak), Cvijanović (od 71. Črnic), Tavares (od 71. Komazec), Velikonja (od 71. Berić).

METALIST: Gorjainov, Pshenycnyk, Berezovchuk, Torsiglieri, Villagra, Oberemko, Xavier, Sosa, Marlos, Taison, Cristaldo.  Drugi polčas: Denchuk, Obradović, Berezovchuk, Edmar, Azatskiy, Shelayev, Radchenko, Blanco, Vorobey, Torres, Rebenok.

Strelec: 0:1 Cristaldo (28, 11m)

Živahna predstava v avstrijskem kraju Ilz. Uvodni del tekme ob prevladi mariborskega moštva, z dvema obetavnima situacijama pred vrati Metalista. V četrti minuti je po podaji Cvijanovića prišel do udarca Tavares, a so Ukrajinci s posredovanjem v zadnjem trenutku odbili v kot. Le tri minute pozneje pa je ob poskusu Mezge vratar Gorjainov žogo odbil čez prečnik v kot.

Metalistu je prvo grožnjo preprečil Pridigar, ki je v deveti minuti ustavil udarec Marlosa, Sosi je v 14. minuti namero preprečil prečnik, edini gol v prvem polčasu pa je bil dosežen po prestrogo dosojeni enajstmetrovki. Rešek in Marlos sta bila v dvoboju v kazenskem prostoru, sodnik pa je pokazal na belo točko. Natančen izvajalec enajstmetrovke je bil Cristaldo.

Tekmeci so med odmorom zamenjali celotno enajsterico, naša ekipa je do 71. minute nadaljevala v isti zasedbi. Znova je bil najprej na preizkušnji ukrajinski vratar. Ob udarcu z glavo je Tavares nameril čez gol, najlepša priložnost pa ostaja zapisana iz 59. minute, po protinapadu. Tavares je v sredini kazenskega prostora opazil Velikonjo, ki je uspel sprejeti žogo, ni pa je uspel spraviti v mrežo. Kot zmagovalec je iz dvoboja izšel vratar Gorjainov. V končnici dvoboja sta zaporedoma iskala pot do mreže z ukrajinske strani še Blanco in Obradović, a je obakrat dobro posredoval Pridigar. V 86. minuti pa je po izvrstnem samostojnem preigravanju Ibraimi z desne strani zadel stranski del mreže.

Darko Milanič je igralcem ob vrnitvi domov namenil prost vikend po nizu treningov in tekem, v ponedeljek pa se začenja novo delovno poglavje. Z dopoldanskim treningom in večerno tekmo pod žarometi v Zavrču.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15