Članek
Generalka
NK MARIBOR - LOKOMOTIVA 1:1 (1:1)
4.7.2012 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma. 700 gledalcev. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Ul in Vidko Karmel (vsi Maribor).

NK MARIBOR: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus (od 46. Vidović), Rešek (od 46. Trajkovski), Mezga (od 46. Ibraimi), Mertelj, Filipović (od 74. Lesjak), Cvijanović (od 86. Črnic), Tavares (od 74. Berić), Velikonja (od 74. Komazec). Trener: Darko Milanič.

LOKOMOTIVA MOSKVA: Filtsov, Burlak, Šiškin, Yeshchenko, Durica, Ozdoev, Glushakov, Samedov, Maicon, Obinna, Pavlyuchenko. Igrali so še: Lobanczhev, Ivanov, Belyaev, Grigoriev, Tigorev, Podberezkin, Ibričić, Loskov, Sičev. Trener: Slaven Bilić.

Strelca: 1:0 Tavares (13), 1:1 Glushakov (38)

Niz pripravljalnih preizkušenj smo zaključili z zanimivim dvobojem proti Lokomotivi iz Moskve, ki je prinesel dovolj razlogov za zadovoljstvo ob trenutnem stanju moštva.

Prvi je udarec preizkusil Pavlyuchenko v 11. minuti, žoga ob levi vratnici. Z druge strani pa v protinapadu takoj odgovor Velikonje, poskus z 20 metrov čez prečnik. In po uvodnem ogrevanju že v 13. minuti trenutek za nogometne sladokusce, mojstrski zadetek Marcosa Tavaresa iz prostega strela s 25 metrov. Z odlično odmerjenim udarcem je kapetan zadel v levi zgornji kot, v 17. minuti pa znova ogrozil vratarja. Filtsov je žogo kratko odbil, toda Velikonja je v nadaljevanju akcije ni uspel spraviti v mrežo. Lokomotiva z obema ruskima reprezentantoma, udeležencema evropskega prvenstva (Pavlyuchenko, Glushakov) v začetni enajsterici, do prve obetavnejše priložnosti v 22. minuti. Obinna je ušel branilcem, prišel do soočenja s Handanovićem, vendar zmagovalec dvoboja naš vratar. Najbolj konkretno akcijo v prvem polčasu pa so nogometaši iz ruske prestolnice uspeli okronati z golom, z udarcem z roba kazenskega prostora je natančno v desni kot zadel prav njihov reprezentančni član Glushakov.

Drugi polčas s tremi spremembami v naši ekipi (v igro Vidović, Trajkovski, Ibraimi), prvi do priložnosti pa Rajčević. Po kotu Ibraimija v 53. minuti je z glavo nameril mimo desne vratnice. V 58. minuti pa po podaji Mertlja do položaja za udarec Cvijanović z roba kazenskega prostora, toda zadetek je s posredovanjem preprečil vratar Lobanchzev. Odbil je v kot, dvoboj istih tekmecev dve minuti pozneje z nekoliko večje razdalje pa znova vratarju Lokomotive. Še en aplavz v 61. minuti, Ibraimi je dvignil žogo čez branilce do Velikonje, ki je pritekel iz ozadja in po takojšnjem udarcu v nasprotni kot žoga mimo vratnice.

S pravo špansko akcijo kratkih podaj pa v 62. minuti znova trenutek odziv s tribun, kot zadnji je ob spretnem kombiniranju Cvijanović potisnil žogo do Velikonje, ta jo je spravil mimo vratarja, vendar je žogi pot v mrežo preprečila vratnica. Status junaka končnice je prevzel Handanović, z izjemnima potezama v 85. minuti. Ubranil je zaporedna udarca Sičeva in Ibričića iz obetavnih položajev, iz bližine.

S tem bomo potegnili črto pod pripravljalno obdobje, prva uradna tekma bo že v nedeljo ob 20.00 - v Ljudskem vrtu za superpokal proti Olimpiji.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15