Novica
Resno in učinkovito
VERŽEJ - NK MARIBOR 0:6 (0:3)
Aleš Mejač
Foto: vidrihmiha.si
11.9.2012 Veržej, pripravljalna tekma.


NK MARIBOR – prvi polčas:
Pridigar, Mejač, Vidović, Potokar, Trajkovski, Mezga, Dodlek, Filipović, Cvijanović, Tavares, Berić. Drugi polčas: Radan, Milec, Vuklišević, Arghus, Kek, Moravac, Lesjak, Lazar, Črnic, Ploj, Komazec. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 0:1 Mezga (7), 0:2 Mezga (37), 0:3 Cvijanović (43), 0:4 Komazec (56), 0:5 Črnic (61), 0:6 Milec (90)

Z ustrezno mero zbranosti in resnega pristopa je bila opravljena tudi preizkušnja proti vodilnemu tretjeligašu. Darko Milanič je med sončnim popoldnevom v Veržeju namenil isto minutažo 22 igralcem, ekipa pa si je enakovredno porazdelila učinkovitost. V vsakem polčasu so bili doseženi po trije zadetki.

Revijo golov je začel Mezga, ko je dvakrat z dobro odmerjenima udarcema zadel domačo mrežo. Cvijanović je pred odmorom v kazenskem prostoru preusmeril žogo mimo vratarja po poskusu Tavaresa, v nadaljevanju tekme pa so se med strelce vpisali še Komazec, Črnic po všečni akciji skoraj celotnega moštva in tik pred zadnjim sodniškim žvižgom Milec.

V drugem polčasu sta dobila priložnost tudi mladinca Vuklišević in Lazar, ob odsotnosti reprezentantov pa nista igrala Rajčević (dobil je udarec na dopoldanskem treningu) in Rep zaradi bolezni. Zadnjih 15 minut je naša ekipa ostala z igralcem manj, saj po padcu na hrbet Arghus ni mogel nadaljevati z igranjem.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15