Članek
Okrepitvi
FAJIĆ IN SMREKAR V LJUDSKEM VRTU
Matija Smrekar in Nusmir Fajić
Foto: Drago Wernig

Živahen petek v Ljudskem vrtu. Z dvojnim kadrovskim dogajanjem: sklenjen je dogovor o podpisu pogodb z novima nogometašema. Oba sta napadalca in se bosta ekipi pridružila ob začetku zimskih priprav. Nova člana NK Maribor sta Nusmir Fajić in Matija Smrekar.

Prvi je dobro znan obraz s slovenskih igrišč, nogometaš iz Bosne in Hercegovine se je že izkazal v majici Mure. »Prišel sem v velik, odlično organiziran klub, to je vidno na vsakem koraku. Maribor vsako leto dolgo igra v Evropi in verjamem, da bo tako tudi ob mojem igranju v vijoličasti majici. Ko se je pojavila možnost prestopa, nisem imel dileme. Ni treba dvakrat čakati na klic iz Ljudskega vrta. Ne bom imel težav s prilagajanjem, večino igralcev že poznam. Ekipa Maribora je nad vsemi v slovenski ligi. V tem času, ko sem bil na nasprotni strani, nisem imel priložnosti za boljše rezultate. Ne dvomim, da me zdaj čakajo zmagoviti trenutki,« je ob sklenitvi dogovora, veljavnega do 31. maja 2016, dejal Nusmir Fajić (190 cm, 82 kg), ki bo 12. januarja dopolnil 26 let.

Drugi novinec je dve leti mlajši (8. april 1989), najboljše pa se prav tako znajde v konici napada. »Konkurenca mi ustreza, zahteva od mene, da bom še boljši. Veliko tekem bo tudi v spomladanskem delu sezone, vsi bomo dobili priložnost,« pravi Matija Smrekar (185 cm, 78 kg), napadalec s hrvaškim potnim listom, ki se je uveljavil pri Varteksu, nato pa igral za francoski Sedan in belgijski Charleroi. Nove soigralce je že spoznal v prejšnjih tednih, med skupnimi treningi. Član NK Maribor bo do 31. maja 2015. »Prvi vtisi so odlični, ekipa me je lepo sprejela. Zavedam se, kakšno čast prinaša igranje v Mariboru in storil bom vse, da upravičim zaupanje vodstva kluba.«

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15