Članek
Test št. 1
NK MARIBOR - MATTERSBURG 1:1 (0:1)

  22.1.2013 Stegersbach, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Grlec. Pomočnika: Perš in Zver (vsi Murska Sobota).

  NK MARIBOR – prvi polčas: Handanović (od 31. Pridigar), Mejač, Rajčević, Potokar, Viler, Milec, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Tavares, Berić. Drugi polčas: Pridigar (od 61. Radan), Majer, Vidović, Mevlja, Trajkovski, Moravac, Filipović, Lesjak, Stojanović, Smrekar, Ploj. Trener: Darko Milanič.

  SV MATTERSBURG: Borenitsch, Mravac, Höller, Wisio, Seidl, Gartner, Potzmann, Farkas, Prietl, Klemen, Naumoski. Igrali so še: Röcher, Rath, Domoraud, Lovin, Pöllhuber, Steiner, Mörz, Ressler. Trener: Franz Lederer.

  Strelca: 0:1 Klemen (41), 1:1 Smrekar (70)

  Stegersbach, kraj med Gradcem in Dunajem, bo zapisan kot začetek tekmovalnega projekta NK Maribor v letu 2013. S prvo pripravljalno preizkušnjo v Avstriji smo vstopili v novo poglavje.

  Igrišče z umetno travo so prireditelji zaradi sneženja očistili še tik pred začetnim sodniškim žvižgom. Pogoji so bili vse prej kot idealni, toda ekipi sta se s mrazom spoprijeli ob ustrezni agresivnosti. Kljub dopoldanskemu treningu in težkih nogah po naporni vadbi v prejšnjih dneh je zasedba v vijoličastem vztrajala pri kombinatornosti, za to obdobje ni manjkalo živahnosti.

  Po prvem polčasu v vodstvu nogometaši Mattersburga, zadel je s precej sreče in odbijanjem žoge v 41. minuti Ingo Klemen. V drugem polčasu je Darko Milanič poslal na igrišče novo enajsterico, tekmeci so nadaljevali brez svežih moči in so po spremembah začeli posegati v zaključnem delu. V naši ekipi so si vratarji porazdelili vsak po pol ure, v borbenem drugem polčasu pa je za izenačenje poskrbel Smrekar v 70. minuti. Novinec v našem napadu je ob pritisku na avstrijskega vratarja pokazal dovolj vztrajnosti, ga ob poskusu izbijanja žoge onemogočil in s spretnim blokom spravil žogo v mrežo.

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15