Članek
Test št. 2
NK MARIBOR - PECS 2:1 (2:0)

  26.1.2013 Lendava, igrišče z umetno travo. Sodnik: Grilc (Murska Sobota).

  NK MARIBOR – prvi polčas: Handanović, Mejač, Rajčević, Mevlja, Viler, Ibraimi, Filipović, Cvijanović, Milec, Berić, Ploj. Drugi polčas: Pridigar, Milec, Vidović, Potokar (od 80. Handanović), Trajkovski, Moravac, Mertelj, Lesjak, Cvijanović, Tavares, Smrekar. Trener: Darko Milanič.

  PECS: Molnar, Nagy, Čausšić, Krejči, Zeljković, Koller, Uzoma, Markvart, Szatmari, Stojmirović, Grumić. Igrali so še: Ivancics, Beke, Wittredi, Horvath, Lantos, Akassou, Fodor. Trener: Emil Lorincz,

  Strelci: 1:0 Ibraimi (5, 11m), 2:0 Berić (27), 2:1 Wittredi (77, 11m)

  Test št. 2. Štiri stopinje pod ničlo, razmere za sedenje v topli sobi, naši nogometaši pa so prestali novih 90 minut tekmovalnosti v pripravljalnem obdobju in povsem zasluženo zmagali.

  S predstavniki madžarskega prvoligaša iz Pecsa je bil sklenjen dogovor o igranju na umetni travi v Lendavi. Zmagovalec je bil odločen že po prvem polčasu, z dvema zadetkoma v madžarski mreži. Najprej je Viler podal v kazenski prostor do Mejača, ki so ga tekmeci zbili na tla in sodnik je pokazal na enajstmetrovko. Zanesljivo je z bele točke zadel Ibraimi. Pri akciji za 2:0, ki jo je začel Filipović, je bil Ibraimi v vlogi asistenta, za zaključek pa je poskrbel Berić.

  Milec in Cvijanović sta edina ostala na igrišču vseh 90 minut, v drugem polčasu pa bo ob zadetku Pecsa z enajstmetrovke najbolj ostal v spominu trenutek iz 80. minute. Ker je Potokar zaradi močnega udarca v glavo moral z igrišča v 65. minuti, vsi udeleženci prvega polčasa pa so že bili po prhanju v bundah ob stranski črti, se je v končnici v vlogi igralca preizkusil Jasmin Handanović, ki je ostal na klopi v primeru morebitnega zapleta s poškodbo vratarja Pridigarja. Handanović si je po petnajstih minutah igranja z enim manj, kar so tekmeci izkoristili za zmanjšanje zaostanka, oblekel Filipovićev dres in pomagal zapolniti vrzel z aktivno igro ob Tavaresu v konici napada.

  Vijoličasta četa ima v nedeljo prost dan, v ponedeljek zjutraj pa odpotuje na štiridnevne priprave v Moravske Toplice.

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15