Članek
Test št. 3
NK MARIBOR - ODRANCI 10:0 (6:0)

  29.1.2013 Lendava, igrišče z umetno travo. Sodnik: Tratnjek (Murska Sobota).

  NK MARIBOR – prvi polčas: Pridigar, Majer, Potokar, Rajčević, Viler, Milec, Mertelj, Filipović, Moravac, Tavares, Smrekar. Drugi polčas: Pridigar, Mejač, Vidović, Mevlja, Trajkovski, Ibraimi, Lesjak, Cvijanović, Ploj, Berić, Fajić.

  ODRANCI: M. Goenc, Mlinarič, Jerebic, J. Goenc, Matjašec, Žnidarič, Raduha, Sreš, Žerdin, Vori, Gostan. Igrali so še: Ščančar, Smej, Kavaš, Hozjan, Horvat.

  Strelci: 1:0 Filipović (20), 2:0 Tavares (25), 3:0 Mertelj (28), 4:0 Smrekar (32), 5:0 Moravac (44), 6:0 Milec (45), 7:0 Berić (53), 8:0 Mevlja (59), 9:0 Fajić (79), 10:0 Hozjan (81, avtogol).

  Po dopoldanskem treningu smo imeli popoldanski termin namenjen pripravljalni preizkušnji št. 3. Tudi proti tretjeligašu iz Odrancev je bil sklenjen dogovor o igranju na umetni travi v Lendavi, 90-minutno dogajanje, ki je večinoma potekalo v dežju, pa je zaznamovala učinkovita predstava.

  Polno minutažo je med vratnicama dobil Pridigar, igralcem pa je bil odmerjen po polčas. Postava iz uvodnega dela dvoboja je nalogo opravila na zanimiv način: mrežo so zatresli vsi zvezni igralci in oba napadalca. V nadaljevanju tekme se je z dovolj zavzetosti obveznosti lotilo tudi drugih deset nogometašev in tekmeci iz Odrancev so ostali v podrejenem položaju, brez možnosti, da bi pripravili Pridigarja do resnejšega posredovanja. Dobili smo nove različne strelce, po akciji Ibraimija je za konec revije golov še Hozjan preusmeril žogo v lastno mrežo, ob prvencu Mevlje pa je vmes prvi nastop za NK Maribor z zadetkom potrdil Fajić. Po uspešnem okrevanju ob poškodbi tetive je v zadnjih dneh nabiral telesno moč in ob prvih stikih z žogo že dobil priložnost za vračanje tekmovalnih občutkov.

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15