Članek
Test št. 4
NK MARIBOR – KAPOSVAR 3:1 (1:0)

  31.1.2013 Moravske Toplice, igrišče pri hotelu Vivat. Sodnik: Grilc (Murska Sobota).

  NK MARIBOR: Handanović, Mejač (od 46. Mertelj), Rajčević (od 70. Vidović), Potokar (od 46. Mevlja), Viler (od 46. Trajkovski), Milec (od 70. Majer), Filipović (od 70. Lesjak), Cvijanović (od 70. Mezga), Ibraimi (od 70. Moravac), Tavares (od 70. Smrekar), Berić (od 46. Fajić). Trener: Darko Milanič.

  KAPOSVAR: Hajduch, Pavlović, Bank, Hegedus, Janvari, Okuka, Šafarić, Horvath, Balasz, Waltner, Olah. Igrali so še: Camper, Thian, Kovacs, Zambo, Pedro, Hazi, Moustapha, Bojte, Böle, Haruna, Vrućina. Trener: Laszlo Prukner.

  Strelci: 1:0 Ibraimi (20, 11m), 2:0 Tavares (50), 3:0 Tavares (70), 3:1 Haruna (73)

  Še ena zanimiva preizkušnja. S številnimi uspešnimi akcijami in potrjena s tremi zadetki v mreži madžarskega prvoligaša. Ob tem pa so se tekmeci še dvakrat reševali z izbijanjem žoge pred golovo črto. Obakrat ob udarcih Tavaresa, ki se je kljub temu dvakrat vpisal med strelce.

  Za vodstvo je poskrbel Ibraimi, ko mu je med preigravanjem v kazenskem prostoru nasprotni branilec z roko preprečil nadaljevanje akcije. Sodnik je pokazal na enajstmetrovko, Ibraimi pa je zanesljivo premagal vratarja Kaposvarja. Avtor poteze za 2:0 je bil Tavares, ki je ob spretnem sprejemu žoge po dolgi podaji Trajkovskega učinkovito zaključil akcijo. Kapetan je pred nizom menjav zadel še enkrat, tokrat po predložku Ibraimija s kota. Končni rezultat v končnici tekme, v kateri so prevladovali naši nogometaši, pa je dosegel Haruna.

  »Veliko dobrega je bilo v tem dvoboju. Skozi treninge in tekme skušamo najti lanskoletno formo, smo na dobri poti. Tukaj smo imeli dobre pogoje, končno ves čas vadili na naravni travi, na dobri igralni površini. V štirih dneh smo opravili vseh osem predvidenih aktivnosti in zdaj lahko v želenem ritmu nadaljujemo z delom v Turčiji,« je črto pod dogajanjem v Moravskih Toplicah potegnil Darko Milanič.

  V Antalyjo bo ekipa odpotovala v soboto zvečer z dunajskega letališča.

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15