Članek
Iz Beleka
NK MARIBOR - PETROLUL 3:1 (0:0)

  9.2.2013 Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

  NK MARIBOR: Handanović, Milec, Potokar, Rajčević (od 44. Arghus), Trajkovski, Mezga, Mertelj, Filipović, Cvijanović, Berić, Smrekar. Trener: Darko Milanič.

  PETROLUL PLOIESTI: Bornescu, Alves, Neag, Guilherme, Achim, Cristescu, Marinescu, Da Silva, Santos Pires, Younes, Morar. Igrali so še: Mustivar, Bokila, Hoban, Alcenat, Muscalu, Grecu, Ashrad. Trener: Cosmin Contra.

  Strelci: 1:0 Mezga (62, 11m), 2:0 Mezga (68), 2:1 Bokila (69), 3:1 Smrekar (72)

  Ko je nevihta v petkovem popoldnevu in večeru divjala nad Belekom, je bilo treba pozabiti na nogomet. Moštvi sta se takoj dogovorili, da se pomerita naslednji dan in v drugem poskusu se je izšlo. V soboto smo se ob turški obali prebudili v prijetno jutro, hitro so posijali tudi sončni žarki, tako da je bilo vse nared za zanimivo preizkušnjo proti Petrolulu. Naš nasprotnik je v prvenstvu Romunije po jesenskem delu sezone na šestem mestu, ekipo vodi nekdanji dolgoletni romunski reprezentant Cosmin Contra.

  Kot prvega velja izpostaviti velja dogodek iz 24. minute. Alves je s prekrškom ustavil prodor Smrekarja, sodnik pa ni pokazal rdečega kartona in dosodil enajstmetrovke. Odločil se je za rumenega, njun dvoboj pa je izvlekel izven kazenskega prostora. Iz prostega strela je nato Cvijanović zadel obrambni zid. Pred tem je Milec z uporabno podajo pripravil priložnost Beriću, ki mu je nekoliko zmanjkalo za učinkovitejši zaključek. Poskus Smrekarja v 39. minuti pa je s pomočjo obrambnega bloka ustavil vratar Bornescu. Romuni so imeli obetavno situacijo v 26. minuti, ko je ob podaji z desne strani Rajčević v petmetrskem prostoru izbil žogo pred Marinescujem. Žal je zatem v enem izmed zadnjih dvobojev v prvem polčasu našemu reprezentančnemu branilcu zvilo gleženj in je moral z igrišča še pred odmorom.

  Tudi v drugem polčasu prva priložnost za našo ekipo, v 54. minuti. Po kotu in daljši akciji se je ob podaji Mertlja žoga odbila do Berića, ki pa ob soočenju ni uspel premagati vratarja.
  Potem pa izjemno učinkovito obdobje, s štirimi zadetki v desetih minutah. Od tega tremi v romunski mreži, ki jo je načel Mezga z enajstmetrovke, dosojene po prekršku Mustivarja nad Berićem. Za 2:0 se je Mezga otresel spremstva v kazenskem prostoru in z natančnim udarcem še drugič ukanil vratarja. Vmes je uspelo Petrolulu zmanjšati zaostanek, po uspešni akciji v kazenskem prostoru je spravil žogo čez golovo črto Bokila. Toda razigrana ekipa v vijoličastem je nadaljevala z napadalno igro in po spretnem preigravanju je Smrekar poskrbel še za učinkovit zaključek ter končnih 3:1.

  Naslednja tekma bo v nedeljo ob 14.00, nasprotnik v Beleku pa kitajski Jiangsu.


  >>>







  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15