Članek
Tretja preizkušnja
NK MARIBOR - JIANGSU 0:0

  10.2.2013 Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

  NK MARIBOR: Handanović, Mejač, Vidović, Arghus (od 46. Mevlja), Viler, Ibraimi, Dodlek, Lesjak (od 46. Cvijanović), Moravac (od 80. Trajkovski), Tavares, Fajić. Trener: Darko Milanič.

  JIANGSU SAINTY: Deng Xiaofei, Tajiev, Eleilson, Ren Hang, Zhou Yun, Wu Xi, Jiang Jia, Sun Ke, Ji Xiang, Lu Bofei, Jevtić. Igrali so še: Guan Zhen, Xu Cheng, Krivets, Ba Li. Trener: Dragan Okuka.

  Dvojni program čez vikend. Po sobotnem dvoboju z Romuni nedelja v Beleku v znamenju novega soočenja, tokrat proti ekipi kitajskega podprvaka Jiangsu Sainty. Za drugo zaporedno tekmo je bilo ob vratarju Handanoviću v začetni enajsterici deset drugih igralcev.

  Prvi polčas je minil ob boju za prevlado na igrišču, moštvi pa nista uspevali priti do izrazitejših priložnosti. Žoga je bila več v posesti naših nogometašev, toda manjkalo je natančnosti pri zaključnih podajah in druga najboljša ekipa Kitajske je uspevala zapirati poti do vrat. Tako je poskus Lesjaka z razdalje končal mimo cilja, ob vratnici pa je padla žoga, ko je Tavares z glavo usmeril proti desnemu kotu. Edino resnejšo priložnost so si tekmeci priigrali v 23. minuti, izkazal se je Handanović. Lu Bo Fei je poslal predložek v kazenski prostor, Eleilson do močnega udarca z glavo, toda odlično posredovanje našega vratarja z nogo.

  Začetek drugega polčasa z dvema menjavama v naših vrstah: v igro Cvijanović in Mevlja, z igrišča Lesjak in Arghus. V nadaljevanju dvoboja nekaj več dinamike, vendar brez želenega zaključka. Ob podaji Cvijanovića je Fajić poskusil z atraktivnim udarcem čez glavo, ni se izšlo. Cvijanoviću ni veliko manjkalo do zadetka po prostem strelu v 58. minuti, moštvu Jiangsuja pa je največ uspelo iz prekinitve v 70. minuti. Ji Xiang je žogo z glavo poslal ob levi vratnici in končalo se je brez zadetkov.

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15