Članek
Poraz proti Bolgarom
NK MARIBOR - LITEX 0:1 (0:0)

  12.2.2013 Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

  NK MARIBOR: Pridigar, Milec, Rajčević, Mevlja, Viler, Mezga (od 46. Moravac), Filipović (od 46. Mertelj), Lesjak, Ibraimi, Tavares (od 71. Komazec), Smrekar. Trener: Darko Milanič.

  LITEX: Pirgov, Popov, Bodurov, I. Milanov, Božikov, Jelenković, Slavčev, G. Milanov, Cvetanov, Vajushi, Stenio Junior. Igrali so še: Grozev, Cvetkov, Kostadinov, Dinčev, Rumenov, Aleksandrov, Daskalov, Petkov, Ivanov, Kolev. Trener: Hristo Stoičkov.

  Strelec: G. Milanov (61, 11m)

  Gremo naprej, s tekmo št. 4 med bivanjem v Turčiji. Današnji nasprotnik je bil Litex, tretjeuvrščena ekipa bolgarskega prvenstva z zvenečim imenom na klopi. Njihov trener je legendarni Hristo Stoičkov.

  Doslej najzahtevnejša preizkušnja v pripravljalnem obdobju je že imela številne značilnosti tistih, ko gre za točke. Naša ekipa je prva prišla do udarca v okvir vrat, po podaji Vilerja z leve strani je Mezga v 12. minuti nameril po sredini vrat, bolgarski vratar je žogo ukrotil. Odgovor z druge strani pa ob poskusu Milanova pet minut pozneje, žoga ob levi vratnici. Po dvoboju Mevlja-Cvetanov je bolgarski nogometaš v 39. minuti v kazenskem prostoru obležal na tleh, toda sodnik je zaradi poskusa izsiljevanja enajstmetrovke pokazal rumeni karton. Zadnji poskus pred odmorom pa Smrekarja po podaji Filipovića, ni uspel ogroziti vratarja Pirgova.

  Drugi polčas v sončnem, rahlo vetrovnem vremenu se je začel z dvema menjavama v naših vrstah. V igro Mertelj in Moravac, z igrišča Filipović in Mezga. Enakovredna igra je zaznamovala tudi uvodni del drugega polčasa, v 60. minuti pa je ob predložku Cvetanova žoga na robu kazenskega prostora zadela v roko Milca, a je sodnik pokazal na enajstmetrovko. In Milanov je zadel za 1:0 z udarcem v levi kot. Takoj po vodstvu spretna akcija Smrekarja pred vrati Litexa, ob podaji v sredino do zaključka Tavares, toda vratar Pirgov je ustavil žogo pred golovo črto. Končnica nato ob pobudi mariborskega moštva, Litex je ostal obrambno usmerjen in uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno.

   

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15