Članek
Odhod
KOMAZEC SE SELI NA TAJSKO
Nikola Komazec se je poslovil od soigralcev
Foto: Drago Wernig

Priprave v Beleku se iztekajo, a domov ne bomo potovali v isti zasedbi. Nikola Komazec se je vrnil v Maribor že dan prej. Razlog: podpis pogodbe in prestop. Njegova nova postaja je Tajska.

Valentinov četrtek je tako minil od podpisovanju dokumentov in urejanju papirologije v večernih urah, rezervaciji letalske vozovnice ter spravljanju prtljage v torbo. S prvim jutranjim letom pa je že zapustil Antalyjo. “Morda deluje nepričakovano, a ni bilo tako. Imel sem nekaj ponudb, takšne pa se ne zavrača. Ko rečemo Tajska, prva misel ni ravno povezana z vrhunsko ligo. A je tamkajšnji nogomet v vzponu, ponudila se mi je priložnost za dober zaslužek in sem se odločil sprejeti ponudbo. Prav tako je klub privolil v dogovor, zato se ob tej priložnosti zahvaljujem tudi Zlatku Zahoviču, ki je bil v imenu kluba fer do mene. V čast mi je bilo sodelovati z njim in vsemi pri NK Maribor,” je slovo od vijoličaste druščine pojasnil srbski napadalec, ki bo naslednji dve sezoni član tajskega prvoligaša Suphanburi.

Tajska nam je znana kot turistična meka. Odslej bo za Nikolo pomenila tudi nov nogometni izziv. “Glavni sponzor mojega novega kluba je tudi lastnik Evertona. Pozanimal sem se o nogometu in življenju na Tajskem, po zbranih informacijah pa nisem več imel pomislekov. Imam nekaj prijateljev iz Srbije, ki igrajo na Tajskem. Ne skrivam, da je razlog odhoda v največji meri finančne narave.”

In ob odhodu je strnil zaključne vtise o NK Maribor: “Žal mi je, da ne ostajam do konca sezone s prijatelji. Da bi skupaj postali prvaki, saj je ozračje v ekipi vrhunsko. Soigralci so mi postali prijatelji in ostali bomo v stikih tudi v prihodnje. Prav tako z vsemi v klubu. Posebna zahvala velja navijačem, ki so nas povsod spremljali. Po tem, kar sem videl, so daleč najboljši v Sloveniji in primerljivi z mnogimi po Evropi. Ob odhodu obžalujem le to, da se nismo uvrstili v ligo prvakov. Ni nam veliko manjkalo, toda Liga Europa je bila super uspeh in izkušnja. Vesel sem, da sem bil udeleženec tega. Čeprav sem ostal v Mariboru kratek čas, pol sezone, bom dolgo pomnil to obdobje. Trofeje ob koncu sezone bom lahko štel tudi kot svoje, ponosen sem, da sem igral za velik klub. Vedno bom spremljal rezultate Maribora, moštvu želim, da osvoji dvojno krono in pride v ligo prvakov ali spet ponovi uspehe v Ligi Europa.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15