Članek
Boljši od Čehov
NK MARIBOR - JABLONEC 3:2 (0:1)

  15.2.2013 Belek, igrišče Susesi, zadnja pripravljalna tekma.

  NK MARIBOR: Handanović, Milec (od 70' Mejač), Potokar, Rajčević, Viler, Mezga (od 70' Dodlek), Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Tavares (od 70' Smrekar), Berić. Trener: Darko Milanič.

  JABLONEC: Valeš, Vanek, Čižek, Zoubele, Pazler, Loučka, Eliaš, Kopic, Jablonsky, Rossi Silva, Novak. Igrali so še: Hubnik, Štochl, Trešnak, Haurdić. Trener: Vaclav Kotal.

  Strelci:

  0:1 Rossi Silva (8)
  1:1 Cvijanović (50)
  1:2 Trešnak (72)
  2:2 Berić (82)
  3:2 Potokar (90)


  Dopoldne trening, popoldne zadnja tekma. V soboto bo na vrsti še zadnji trening in priprave v Turčiji bodo končane. Za slovo od Beleka je bila na vrsti še zadnja tekmovalna preizkušnja, nasprotnik pa Jablonec, ekipa, ki se bori za naslov češkega prvaka z Viktorio Plzen, senzacijo četrtkovih tekem Lige Europa z zmago s 3:0 v gosteh pri Napoliju.

  Dež je razmočil igrišče, tako da pogoji niso bili na ustrezni ravni. Kljub temu pa nadvse živahna, dinamična tekma s številnimi všečnimi potezami. Začelo se je z akcijo Mezge za Cvijanovića, po njegovem udarcu iz obrata z roba kazenskega prostora je vratar Valeš žogo odbil v kot. Jablonec pa je v osmi minuti iz prvega poskusa prišel do vodstva. Kot je izvajal Novak, Rossi Silva pa z glavo usmeril žogo v mrežo. Iz podobne situacije se je mreža zatresla tudi na drugi strani. Podal je Cvijanović, Tavares premagal vratarja, a so sodniki v dvomljivi odločitvi zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Čehi so imeli priložnost še v 30. minuti, ko je Kopic zadel vratnico, ob poskusu Mezge pred odmorom po tleh pa je vratar Jablonca uspel žogo odbiti.

  Drugi polčas je postregel z vsemi najlepšimi elementi nogometa. Najprej mojstrovina Cvijanovića za izenačenje, podobno kot v sredo Mezga je z izjemnim lob udarcem spravil žogo čez vratarja. Izenačenje je prineslo dodatno energijo, zvrstili so se mariborski napadi, s tem pa tudi težki trenutki za češkega vratarja, ki je najprej ustavil poskusa Ibraimija in Tavaresa, Mertelj pa je v novi spretni akciji usmeril žogo ob vratnici.

  Prav v obdobju popolne prevlade vijoličaste čete pa iz edine obetavnejše situacije v drugem polčasu gol za Jablonec, z roba kazenskega prostora je zadel Trešnak. Toda ostalo je dovolj moči, spretnosti in časa ne samo za izenačenje, ampak celo za popoln preobrat.

  V napovedniku silovitega finiša po podaji Vilerja se najprej Smrekarju ni izšlo. Po sodelovanju Ibraimija in Mejača, ki je podal pred gol, pa je pritekel Berić in zabil za 2:2. Češka obramba ni imela premora, po poskusu Mejača je vratar žogo odbil do Smrekarja, ki je nameril ob vratnici. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom pa kot in trenutek odločitve. V gneči pred vrati se je najbolje znašel Potokar in uspešnim pripravam dodal piko na i.

   

  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15