Članek
Spet v Kranj
VRAČAMO SE PO TOČKE
Aleš Mertelj: Najboljši obraz ekipe za trenutke odločitve v Ljudskem vrtu
Foto: vidrihmiha.si

Sreda v Kranju, sobota v Kranju. Gorenjska prestolnica dvakrat v štirih dneh gosti našo ekipo. V prvi od dveh zaporednih tekem na istem prizorišču ni bilo zmagovalca.

»Lahko bi se tudi končala z našo zmago, tako kot smo si to tudi želeli, a se ni izšlo. Seveda pa smo že od vrnitve domov gledali naprej, k naslednji preizkušnji, ki nas čaka v soboto. O pokalu bomo spet razmišljali od nedelje do srede, ko si želimo zmagati in potrditi uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja. Dva gola sta dober kapital za povratno tekmo, vemo, da v pokalu veliko pomeni zadeti na gostujočem terenu. Verjamem, da je to dober obet pred drugo preizkušnjo in tudi pred sobotno v prvenstvu, ko prav tako potrebujemo zadetke za uresničitev cilja,« pravi Aleš Mertelj, ki je popeljal moštvo na igrišče s kapetanskim trakom.

Pogled na končno statistiko kaže, da je bilo izenačenje pozno. Toda drugi podatki razkrivajo, da se je preprosto moralo zgoditi, glede na to, koliko obetavnih situacij je bilo prej v kazenskem prostoru Triglava, ki pa ob dveh zadetkih ni imel dodatnih priložnosti.

»Drži, bilo je le vprašanje časa. Čakal se je trenutek, da dosežemo zadetek. Imeli smo večjo posest žoge, bili bolj nevarni, imeli več priložnosti. Njim je uspelo zadeti in morali smo loviti rezultat, kar vedno prinaša dodatno breme. Prišli smo do neodločenega rezultata, že v soboto, ko sledi prvenstvena tekma, pa bomo boljši in osvojili tri točke.«

Zanimiva situacija: tokrat bo šlo za prvenstvene točke, priprave na novo tekmo pa so potekale ob istem gradivu, nasprotnik je po volji žreba znova Triglav.

»Že nekaj let je tako, da imamo istega nasprotnika trikrat zapored, v pokalu in v prvenstvu. To izkušnjo že poznamo. V soboto se vračamo v Kranj na eno dobro, borbeno preizkušnjo. Z željo odigrati čim boljšo tekmo in pokazati, kar zmoremo. Pokazati najboljši obraz te ekipe.«

Sobotni dvoboj 31. prvenstvenega kroga v Kranju se bo začel ob 17.00.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15