Članek
kraj
Maribor
datum
18.05.2013
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Perić Dragoslav
gledalcev
1.400
5:1
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Celje
33
Jasmin Handanović
5
Željko Filipović
6
Martin Milec
8
Dejan Mezga
9
Marcos Magno Morales Tavares
20
Goran Cvijanović
22
Nejc Potokar
25
Ranko Moravac
28
Mitja Viler
32
Robert Berić
44
Arghus Soares Bordignon
trener: Darko Milanič
12
Kotnik Matic
5
Krajcer Marko
7
Verbič Benjamin
9
Gregor Bajde
18
Gobec Sebastjan
20
Klemen Medved
23
Gaber Tadej
24
Žitko Matic
26
David Tomažič Šeruga
29
Žurej Andraž
30
Vidmajer Tadej
trener: Miloš Rus
 
Revija golov
NK MARIBOR - CELJE 5:1 (2:0)

  18.5.2013 Maribor, stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 34. krog. 1400 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Perić (Kranj). Pomočnika: Gregor Rojko (Logatec) in Dejan Švarc (Ivančna Gorica). Četrti sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje). Delegat: Slavko Režonja (Turnišče).

  NK MARIBOR: Handanović, Milec, Potokar (od 65. Mevlja), Arghus, Viler, Moravac (od 67. Smrekar), Cvijanović, Filipović, Mezga (od 63. Dodlek), Berić, Tavares. Klop: Pridigar, Mevlja, Vidović, Trajkovski, Dodlek, Mertelj, Smrekar. Trener: Darko Milanič.

  NK CELJE: Kotnik, Gaber, Žitko, Vidmajer (od 46. Vrhovec), Krajcer, Gobec, Medved, Tomažič-Šeruga, Verbič, Bajde (od 46. Cebara), Žurej (od 62. Bajić). Klop: Mujčinović, Bajić, Vrhovec, Cebara, Srdić, Plesec, Romih. Trener: Miloš Rus.

  Strelci: 1:0 Mezga (13), 2:0 Tavares (43), 3:0 Tavares (47), 4:0 Cvijanović (60), 5:0 Tavares (65), 5:1 Bajić (69)

  Rumeni karton: Potokar (20), Žurej (59), Vrhovec (87)

  Celje, četrtič v prvenstvu, a še ne zadnjič v sezoni. Izbranci trenerja Miloša Rusa bodo naši tekmeci še v finalu pokala, 29. maja v Kopru. Ker bosta do takrat še dve prvenstveni preizkušnji, ne moremo govoriti o generalki. Bo pa zanimivo preveriti trenutni utrip v medsebojnem dvoboju. V naši začetni enajsterici tudi danes 18-letni Ranko Moravac, zaradi udarca v kolk na treningu bo miroval Agim Ibraimi, na seznamu poškodovanih pa so že od prej Aleksander Rajčević, Nusmir Fajić, Aleš Mejač in Zoran Lesjak. Začetni sodniški žvižg ob 17.30.

  Potek tekme
  1' - prvi s sredine igrišča naši nogometaši
  10' - dvoboj v sončnem vremenu ob pobudi ekipe v vijoličastem

  1:0 MEZGA (13)
  In vodstvo! Spretna akcija po levi strani s podajo Berića za Vilerja, ki je v kazenskem prostoru s povratno podajo po tleh poskrbel za novo asistenco, Mezga pa z natančno odmerjenim udarcem v levi kot učinkovito zaključil akcijo.

  16' - nova akcija, do zaključka Berić z 20 metrov, vratar Kotnik je žogo uspel ukrotiti
  17' - v naslednjem poskusu je Milec poslal žogo pred vrata, Tavares pa je z glavo nameril ob vratnici
  20' - rumeni karton Potokar, zaradi prekrška nad Verbičem na mariborski polovici igrišča, brez resnejše grožnje po prostem strelu
  27' - Cvijanović in Tavares sta pripravila podobno akcijo kot Viler in Mezga ob zadetku, toda povratne podaje Cvijanovića tokrat kapetan ni potrdil v želenem slogu, žoga čez prečko
  35' - nadaljujejo se napadi v isto smer, proti celjskim vratom. Podal je Viler, Kotnik neuspešno posredoval, žoga se je odbila do Mezge, ki pa tokrat ni bil natančen
  38' - prva priložnost zdaj za goste, po odločitvi sodnikov brez ofsajda, Bajde tako nenadoma do soočenja s Handanovićem, toda izjemno posredovanje našega vratarja ob udarcu v desni kot
  42' - Mezga znova v glavni vlogi, po hitrem prodoru do zaključka z roba kazenskega prostora, a je naciljal mimo desne vratnice

  2:0 TAVARES (43)
  Povišanje vodstva! Milec najprej s kratko podajo do Mezge, sledil je natančen predložek v kazenski prostor do Tavaresa, ki si je spretno umiril žogo in jo iz bližine poslal v mrežo. Za zadetek št. 14 v letošnjem prvenstvu in skupaj že 99. v vijoličastem dresu!

  45' - minuta sodniškega podaljška
  KONEC PRVEGA POLČASA

  46' - začetek drugega polčasa, Celjani z dvema novima igralcema v ekipi

  3:0 TAVARES (47)
  In ob vrnitvi iz slačilnice takoj še do tretjega zadetka, ki pa pomeni prav poseben mejnik - Marcos Tavares je zabil stoti gol za NK Maribor! Kot je izvajal Mezga, žoga mimo vseh igralcev do golove črte, kjer jo je Tavares mirno z glavo pospremil v mrežo.

  4:0 CVIJANOVIĆ (60)
  Pa gremo naprej, žoga je še četrtič v celjski mreži! V režiji Gorana Cvijanovića, ki je tekmecem odvzel žogo, nato pa jo v nadaljevanju akcije natančno poslal v levi kot.

  5:0 TAVARES (65)
  Ni pa se ustavil niti kapetan, zdaj je že pri 16. golu v letošnjem prvenstvu in 101. v klubskih uradnih tekmah! Znova v vlogi asistenta Viler, ob njegovi podaji si je Tavares ustavil žogo in s silovitim udarcem z 18 metrov zatresel mrežo.

  5:1 Bajić (69)
  Pot do mreže so našli tudi gostje, ob predložku Medveda z leve strani se je dobro odzval Bajić in z glavo usmeril žogo v levi kot.

  85' - mirno nadzorujemo dogodke na igrišču...
  KONEC TEKME
  32.krog LESTVICA
  STRELCI
  Olimpija
  65
  Celje
  61
  Maribor
  58
  Aluminij
  51
  DNŠ Mura
  50
  Bravo
  44
  Tabor Sežana
  37
  Domžale
  36
  Triglav
  31
  Rudar
  10