lanek
kraj
Maribor
datum
18.05.2013
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Peri Dragoslav
gledalcev
1.400
5:1
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Celje
33
Jasmin Handanovi
5
eljko Filipovi
6
Martin Milec
8
Dejan Mezga
9
Marcos Magno Morales Tavares
20
Goran Cvijanovi
22
Nejc Potokar
25
Ranko Moravac
28
Mitja Viler
32
Robert Beri
44
Arghus Soares Bordignon
trener: Darko Milani
12
Kotnik Matic
5
Krajcer Marko
7
Verbi Benjamin
9
Gregor Bajde
18
Gobec Sebastjan
20
Klemen Medved
23
Gaber Tadej
24
itko Matic
26
David Tomai eruga
29
urej Andra
30
Vidmajer Tadej
trener: Milo Rus
 
Revija golov
NK MARIBOR - CELJE 5:1 (2:0)

  18.5.2013 Maribor, stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 34. krog. 1400 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Peri (Kranj). Pomonika: Gregor Rojko (Logatec) in Dejan varc (Ivanna Gorica). etrti sodnik: Darjan Kovai (Grosuplje). Delegat: Slavko Reonja (Turnie).

  NK MARIBOR: Handanovi, Milec, Potokar (od 65. Mevlja), Arghus, Viler, Moravac (od 67. Smrekar), Cvijanovi, Filipovi, Mezga (od 63. Dodlek), Beri, Tavares. Klop: Pridigar, Mevlja, Vidovi, Trajkovski, Dodlek, Mertelj, Smrekar. Trener: Darko Milani.

  NK CELJE: Kotnik, Gaber, itko, Vidmajer (od 46. Vrhovec), Krajcer, Gobec, Medved, Tomai-eruga, Verbi, Bajde (od 46. Cebara), urej (od 62. Baji). Klop: Mujinovi, Baji, Vrhovec, Cebara, Srdi, Plesec, Romih. Trener: Milo Rus.

  Strelci: 1:0 Mezga (13), 2:0 Tavares (43), 3:0 Tavares (47), 4:0 Cvijanovi (60), 5:0 Tavares (65), 5:1 Baji (69)

  Rumeni karton: Potokar (20), urej (59), Vrhovec (87)

  Celje, etrti v prvenstvu, a e ne zadnji v sezoni. Izbranci trenerja Miloa Rusa bodo nai tekmeci e v finalu pokala, 29. maja v Kopru. Ker bosta do takrat e dve prvenstveni preizkunji, ne moremo govoriti o generalki. Bo pa zanimivo preveriti trenutni utrip v medsebojnem dvoboju. V nai zaetni enajsterici tudi danes 18-letni Ranko Moravac, zaradi udarca v kolk na treningu bo miroval Agim Ibraimi, na seznamu pokodovanih pa so e od prej Aleksander Rajevi, Nusmir Faji, Ale Meja in Zoran Lesjak. Zaetni sodniki vig ob 17.30.

  Potek tekme
  1' - prvi s sredine igria nai nogometai
  10' - dvoboj v sonnem vremenu ob pobudi ekipe v vijoliastem

  1:0 MEZGA (13)
  In vodstvo! Spretna akcija po levi strani s podajo Beria za Vilerja, ki je v kazenskem prostoru s povratno podajo po tleh poskrbel za novo asistenco, Mezga pa z natanno odmerjenim udarcem v levi kot uinkovito zakljuil akcijo.

  16' - nova akcija, do zakljuka Beri z 20 metrov, vratar Kotnik je ogo uspel ukrotiti
  17' - v naslednjem poskusu je Milec poslal ogo pred vrata, Tavares pa je z glavo nameril ob vratnici
  20' - rumeni karton Potokar, zaradi prekrka nad Verbiem na mariborski polovici igria, brez resneje gronje po prostem strelu
  27' - Cvijanovi in Tavares sta pripravila podobno akcijo kot Viler in Mezga ob zadetku, toda povratne podaje Cvijanovia tokrat kapetan ni potrdil v elenem slogu, oga ez preko
  35' - nadaljujejo se napadi v isto smer, proti celjskim vratom. Podal je Viler, Kotnik neuspeno posredoval, oga se je odbila do Mezge, ki pa tokrat ni bil natanen
  38' - prva prilonost zdaj za goste, po odloitvi sodnikov brez ofsajda, Bajde tako nenadoma do sooenja s Handanoviem, toda izjemno posredovanje naega vratarja ob udarcu v desni kot
  42' - Mezga znova v glavni vlogi, po hitrem prodoru do zakljuka z roba kazenskega prostora, a je naciljal mimo desne vratnice

  2:0 TAVARES (43)
  Povianje vodstva! Milec najprej s kratko podajo do Mezge, sledil je natanen predloek v kazenski prostor do Tavaresa, ki si je spretno umiril ogo in jo iz bliine poslal v mreo. Za zadetek t. 14 v letonjem prvenstvu in skupaj e 99. v vijoliastem dresu!

  45' - minuta sodnikega podaljka
  KONEC PRVEGA POLASA

  46' - zaetek drugega polasa, Celjani z dvema novima igralcema v ekipi

  3:0 TAVARES (47)
  In ob vrnitvi iz slailnice takoj e do tretjega zadetka, ki pa pomeni prav poseben mejnik - Marcos Tavares je zabil stoti gol za NK Maribor! Kot je izvajal Mezga, oga mimo vseh igralcev do golove rte, kjer jo je Tavares mirno z glavo pospremil v mreo.

  4:0 CVIJANOVI (60)
  Pa gremo naprej, oga je e etrti v celjski mrei! V reiji Gorana Cvijanovia, ki je tekmecem odvzel ogo, nato pa jo v nadaljevanju akcije natanno poslal v levi kot.

  5:0 TAVARES (65)
  Ni pa se ustavil niti kapetan, zdaj je e pri 16. golu v letonjem prvenstvu in 101. v klubskih uradnih tekmah! Znova v vlogi asistenta Viler, ob njegovi podaji si je Tavares ustavil ogo in s silovitim udarcem z 18 metrov zatresel mreo.

  5:1 Baji (69)
  Pot do mree so nali tudi gostje, ob predloku Medveda z leve strani se je dobro odzval Baji in z glavo usmeril ogo v levi kot.

  85' - mirno nadzorujemo dogodke na igriu...
  KONEC TEKME
  8.krog LESTVICA
  STRELCI
  Celje
  17
  Olimpija
  15
  Luka Koper
  13
  Maribor
  11
  Bravo
  11
  Radomlje
  7
  DN Mura
  7
  Domale
  5
  Rogaka
  5
  Aluminij
  4