Članek
Prva novinca
BOHAR IN DERVIŠEVIĆ
Amir Dervišević kot obetavni 20-letnik iz Novega mesta v Ljudski vrt
Foto: Drago Wernig

Najbolj aktualno vprašanje ob koncu ene tekmovalne sezone in v pričakovanju nove je nedvomno, kako naprej. Predvsem glede morebitnih prihodov novih igralcev. Ljudski vrt bo zdaj postal oaza miru sredi mesta, vrata slačilnice so zaprta. Bo pa zanimivo videti, kdo bo ob vrnitvi moštva na seznamu igralcev, ki bodo prevzeli opremo v klubskem ekonomatu.

Strokovni štab bo spet zbral vse nogometaše 11. junija na zdaj že tradicionalni skupni večerji, dan pozneje se s prvim treningom začenja novo pripravljalno obdobje. Več o pripravljalnih preizkušnjah v prihodnjih dneh, takoj po koncu sezone 2012/13 pa lahko objavimo prihoda dveh novih igralcev:

Damjan Bohar je zvezni igralec, rojen 18. oktobra 1991. V iztekajoči se sezoni je za Muro odigral 33 prvenstvenih tekem in dosegel devet zadetkov. Skupaj je doslej na prvoligaških igriščih zbral 68 nastopov in ima tudi izkušnje iz mlade reprezentance.

Amir Dervišević bo še en nov, obetavni član zvezne vrste, z reprezentančnega seznama selekcije U-21. Podobno kot Bohar se tudi dosedanji član Krke (rojen 4. julija 1992) kot vezist ob nadarjenosti odlikuje z učinkovitostjo, v prejšnji sezoni je potreboval 1467 minut v 23. drugoligaških tekmah, da je dosegel deset golov.

Na zboru ekipe se bodo pojavili tudi trije znani obrazi. Rajko Rep, Alen Ploj in Matic Črnic se vračajo z zbiranja tekmovalnih minut iz Mure oz. Aluminija. Začeli bodo priprave v vijoličasti druščini in povečali konkurenco za mesta v ekipi.

In še dodatna informacija: v prihodnjih dneh se pričakuje še ena okrepitev v napadu.

17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7