Članek
Ustoličenje
ANTE ČAČIĆ NA VIJOLIČASTI KLOPI
Ante Čačić
Foto: Taka

Gremo naprej, novo poglavje vijoličaste zgodbe se začenja z današnjo predstavitvijo novega trenerja. Ob 13.00 je na novinarski konferenci v klubskih prostorih športni direktor Zlatko Zahovič razkril, kdo bo popeljal ekipo v novo sezono.

Naslednik Darka Milaniča je Ante Čačić. Nekdanji strateg zagrebškega Dinama, ki je Ljudski vrt že spoznal med lanskimi kvalifikacijami za uvrstitev v Ligo prvakov. Naš novi vodja strokovnega štaba je z Dinamom v sezoni 2011/12 osvojil dvojno krono in se uvrstil v skupinski del Lige prvakov (vmes je nanizal 33 uradnih tekem brez poraza), nazadnje pa je kot uslužbenec Dinama deloval pri ekipi hrvaškega drugoligaša Radnik Sesvete. 59-letni strokovnjak, rojen v Zagrebu, je diplomiral na Fakulteti za šport, najvišjo nogometno izobrazbo z licenco Uefa Pro pa pridobil med prvimi desetimi trenerji na Hrvaškem.

Ante Čačić bo prvi trening v Ljudskem vrtu vodil 12. junija, dan prej bo igralce zbral na tradicionalni skupni večerji pred začetkom priprav. O vseh zadevah obširneje kmalu, v poročilu z novinarske konference...

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15