Članek
12.12.2000
ŠTIRIDESET LET JE MINILO OD SKLEPOV O USTANOVITVI NK MARIBORA
Na danšnji dan pred 40-imi leti je na 44. redni seji železničarskega športnega društva nogometni klub pod tem okriljem izstopil iz društva in v mestu Mariboru se je ustanovil samostojen klub, ki se je imenoval NK Maribor. Igralci prejšnjega Branika, ki je bil razpuščen zaradi afere "Karlovac", in ki so medtem zastopali barve Kovinarja, so se združili z igralci Železničarja in tvorili so prvo ekipo NK Maribora, ki je v prvi tekmi (1961) premagalo Kovinar z 2 : 1. Strelec prvih dveh zadetkov za naš klub je bil Štefan Tolič. Ustanovna skupščina kluba je bila sicer 15. januarja 1961, kar je v bistvu tudi rojstni dan našega kluba. Po vzoru Fiorentine so vijoličasto barvo sprejeli kot svojo. Prvi kapetan moštva je bil Oto Blaznik, ki je bil, skupaj s Perotom Radulovičem tudi pobudnik vijoličaste barve kot barve kluba. Prvi trener je postal Andrija Pflander, prvi predsednik dr. Srečko Koren.
V namen počastitve tega ljubileja bomo v klubu organizirali niz prireditev. Na danšnji tiskovni konferenci, ki je bila organizirana v istem prostoru (Center za socialno delo), v katerem je bil sprejet prej omenjen sklep. Povabili smo igralce in funkcionarje prvega moštva ter nekatere veterane. Po uradnem delu, kjer smo obujali spomine, smo se odpravili v gostišče Anderlič, kjer samo skupaj prerezali vijoličasto torto, ki je simbolizirala misel, ki jo je predsednik kluba Jože Jagodnik izrekel v uvodu svojega govora: "Kdor se ne spomni svoje preteklosti, si ne zasluži prihodnosti!"
Prireditve bomo nadaljevali s sprejemom za sponzorje in poslovne partnerje, ki bo v prostorih klubskega lokala TRIBUNA bar v četrtek, 14.12.2000. Naslednji torek se bo vodstvo kluba pomerilo v nogometni tekmi z mariborskimi novinarji. Boj za vsako žogo bo 19.12.2000 ob 17.30 v telovadnici OŠ Rado Robič v Limbušu.
15. januarja prihodnje leto bomo otvorili razstavo "NK Maribor skozi 40 let", 19.1.2000 pa sledi vrhunec prireditev, Gala akademija, ki bo v Festivalni dvorani Lent. Pripravili bomo tudi zabavo za študente in navijače kluba, srečanje z lastniki letnih vstopnic,...0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0