Članek
Test št. 1
NK RADLJE - NK MARIBOR 0:3 (0:2)
Damjan Bohar je prvič oblekel vijoličasti dres
Foto: Taka

16.6.2013 Radlje ob Dravi, pripravljalna tekma št. 1. Sodnik: Vivod (Dravograd).

NK MARIBOR – prvi polčas: Pridigar, Milec, Potokar, Arghus (od 29. Kek), Trajkovski, Bohar, Filipović, Rep, Moravac, Mendy, Ploj. Drugi polčas: Topić, Mejač, Mevlja, Kek, Viler, Mezga, Dodlek, Dervišević, Črnic, Tavares, Berić. Trener: Ante Čačić.

Strelci: 0:1 Ploj (18), 0:2 Kek (32), 0:3 Tavares (72)

Prva tekmovalna preizkušnja naše ekipe po začetku priprav in hkrati premiera Anteja Čačića na vijoličasti klopi. Novo poglavje se začenja v Radljah ob Dravi in bo združeno z otvoritvijo naslednje vijol'čne bazne postaje.

Trenerjeva zamisel je, da po uvodnem delu skupne vadbe dobijo priložnost vsi igralci, ki so od srede prizadevno trenirali. Zasedbo, ki je začela tekmo, je na igrišče v vlogi kapetana popeljal Filipović. Prvega polčasa pa žal ni dokončal Arghus, zaradi poškodbe je moral z igrišča že v 29. minuti. Namesto po odmoru ga je predčasno zamenjal Kek in kmalu zatem zatresel mrežo. Radeljskega vratarja je prvi premagal Ploj po asistenci Boharja, Kek pa je zadel po sodelovanju z Mendyjem. Novi napadalec je dobil dvoboj z glavo in spravil žogo do Keka, ki se je v gneči dobro odzval.

Ante Čačić je za drugi polčas določil novo enajsterico, v moštvu je ostal Kek po vmesni menjavi Arghusa. Takoj po vstopu se je v dvojni vlogi znašel Topić. Najprej je s prekrškom ustavil domačega napadalca in sodnik je pokazal na enajstmetrovko, toda naš vratar ni dovolil zmanjšanja razlike. Ubranil je udarec Šturma z bele točke. Na drugi strani je nizal obrambe domači vratar Simon Verglez in po številnih uspešnih posredovanjih ga je kot tretji ukanil Tavares po podaji Vilerja, tri minute pozneje pa je prečnik preprečil povišanje vodstva. Po prekršku nad Mezgo je sodnik dosodil enajstmetrovko, vendar je Tavares zadel okvir vrat.

Naslednja pripravljalna preizkušnja bo v sredo, 19.6., ob 18.00. V Rogozi se bo naša ekipa pomerila s Sarajevom.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15