Novica
Test št. 2
NK MARIBOR - FK SARAJEVO 3:1 (0:0)
19.6.2013 Rogoza, pripravljalna tekma, 700 gledalcev, sodnik Veselič (Maribor).

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović (od 31. Topić), Mejač, Potokar, Mevlja, Trajkovski, Črnic, Filipović, Dodlek, Mezga, Mendy, Berić. Drugi polčas: Topić (od 61. Pridigar), Milec, Kek, Arghus, Viler, Mezga (od 61. Moravac), Dervišević, Rep, Bohar, Tavares. Ploj.  Trener: Ante Čačić.

FK SARAJEVO: Bandović, Tatomirović, Dupovac, Tadejević, Čulov, Džakmić, Cimirot, Huseinbašić, Handžić, Suljić, Melunović. Igrali so še: Varatanović, Abdihodžić, Radulović, Hrelja, Radovac, Haudrić, Šunjevarić, Osmanagić, Todorović, Aganspahić. Trener: Husref Musemić.

Strelci: 1:0 Dervišević (54), 2:0 Tavares (56), 2:1 Todorović (57), 3:1 Ploj (73)

Pripeka ni ustavila nogometašev Maribora in Sarajeva. Pripravljalno obdobje je treba izkoristiti na najboljši način, v dogovorjenem terminu (18.00) se je v Rogozi začel predvideni dvoboj slovenskega prvaka s podprvakom Bosne in Hercegovine.

Tokrat je vijoličasto enajsterico v vlogi kapetana na igrišče popeljal Mezga, že v prvem polčasu pa je bila pobuda na strani naše ekipe. Po nizu treningov (ekipa je vadila tudi dopoldne) in v peklenski vročini je vsaka uspešno izpeljana akcija izzvala aplavz zbranih gledalcev v Rogozi, ob igrišču smo jih našteli 700. Najnevarnejši poskus Mezge iz prostega strela v uvodnem delu je vratar Bandović ustavil, tako da je žogo pod prečnikom odbil v kot. Na nasprotni strani pa je Handanović z uspešnim posredovanjem ubranil udarec Melunovića, ki je dobro nameril z glavo.

Drugi polčas pa je prinesel tudi učinkovitost. Za vodstvo je poskrbel Dervišević, s prvim zadetkom že v drugem nastopu za NK Maribor. Po kotu se je žoga odbila do visokega zveznega igralca, ki jo je z natančnim udarcem zabil pod prečnik. Na 2:0 je povišal Tavares po spretnem preigravanju in odličnem zaključku, tekmeci iz Sarajeva so v naslednji akciji zmanjšali zaostanek, zadel je Todorović, toda v končnici so morali še enkrat pobrati žogo iz mreže. Znova je bil v podobnem prodoru Tavares, le da mu je tokrat namero preprečila vratnica. Se pa je žoga odbila do Ploja, ki se je dobro odzval in zadel za končnih 3:1.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15