Članek
Test št. 3
NK MARIBOR - ARSENAL KIJEV 0:0
Aleš Mejač med dvobojem v Beltincih
Foto: vidrihmiha.si
23.6.2013 Beltinci, športni park, pripravljalna preizkušnja. Sodnik: Mertik (Odranci).


NK MARIBOR: Handanović, Mejač (od 46. Milec), Potokar (od 58. Dodlek), Arghus (od 58. Mevlja), Viler (od 46. Trajkovski), Mertelj (od 46. Dervišević), Filipović, Črnic (od 46. Bohar), Cvijanović (od 46. Mezga), Ibraimi (od 46. Tavares), Berić (od 46. Mendy). Trener: Ante Čačić.

ARSENAL (KIJEV): Borovik, Rafael Santos, Kubik, Vechurko, Bushman, Gomenyuk, Gerasinyk, Arzhanov, Shabanov, Filippov, Kolesnik. Igrali so še: Reva, Homin. Trener: Jurij Bakalov.

Nova preizkušnja, tretja po vrsti v tem pripravljalnem obdobju. Tokrat na igrišču v Beltincih, z začetkom ob 18.00. Za dvoboj z Arsenalom iz Kijeva, v minuli sezoni osmouvrščeno ekipo ukrajinskega prvenstva, bodo prvič v kadru tudi vsi naši udeleženci reprezentančnih akcij, ki so se pozneje pridružili soigralcem.

Prva grožnja z naše strani že v tretji minuti, ob poskusu Cvijanovića z 18 metrov je vratar Borovik odbil v kot. V sedmi minuti pa ni veliko manjkalo do uresničitve cilja Arghusu, ko je po predložku Mertlja z glavo usmeril žogo čez prečnik. Prva polovica prvega polčasa povsem v znamenju prevlade vijoličaste čete, ukrajinski tekmeci niso prišli do konkretnejšega zaključnega udarca vse do 35. minute, ko je Arzhanov z roba kazenskega prostora nameril ob levi vratnici. Pred odmorom pa na drugi strani do zaključka še Črnic, v 43. minuti je po predložku Ibraimija iz zahtevnega položaja poslal žogo v zunanji del mreže.

Ob začetku drugega polčasa je začelo deževati, na igrišču pa sedem sprememb v mariborskem moštvu. In ob vstopu v igro Mezga do priložnosti v 49. minuti, Ukrajinci so z blokiranjem udarca odpravili nevarnost z odbijanjem žoge v kot. V 54. minuti pa najbolj obetavna situacija doslej za Arsenal in v petmetrskem prostoru je z uspešnim posredovanjem Arghus preprečil udarec Gumenyuku. Tudi v močnem nalivu je bila žoga več časa v posesti naših nogometašev, ob spretnem poskusu v 63. minuti je Mezga že premagal vratarja, a je žogi pot v mrežo preprečil prečnik. V 71. in 72. minuti se je dvakrat zapored izkazal Handanović, najprej je v dvoboju ena na ena ustavil Kubika, nato pa odbil žogo čez prečnik ob poskusu Gumenyuka. Da je še vedno 0:0, si je največje zasluge prilastil vratar moštva iz Kijeva Reva, saj je v 74. minuti Mendy po kotu, ki ga je izvajal Mezga, dobro nameril z glavo, toda ni uspel premagati zadnje ovire pred golovo črto in ostalo je pri razpletu brez golov.

Mariborska zasedba ostaja v Moravskih Toplicah do 27. junija, ko se bo ob vrnitvi domov zvečer predstavila v Ljudskem vrtu. Ob 20. uri bo tekma proti Petrolulu.
>>>>>>>>19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15