Članek
Test št. 4
NK MARIBOR - PETROLUL 1:1 (1:0)
Dejan Mezga z bele točke v romunsko mrežo...
Foto: vidrihmiha.si
27.6.2013 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna preizkušnja. 600 gledalcev. Glavni sodnik: Bojan Tkalčič. Pomočnika: Bojan Šinkovec (oba Maribor) in Rade Kmetec (Orehova vas).

NK MARIBOR: Handanović, Milec (od 46. Mejač), Potokar (od 46. Dervišević), Arghus (od 46. Mevlja), Trajkovski (od 46. Viler), Filipović (od 71. Rajčević), Cvijanović (od 46. Mertelj), Bohar (od 46. Črnic), Mezga (od 46. Berić), Ibraimi (od 46. Tavares), Mendy (od 46. Fajić, od 78. Ploj). Trener: Ante Čačić.

PETROLUL PLOIESTI: Pecanha, Alves, Enza-Yamissi, Guilherme, Mustivar, Hoban, Martinez, Grozav, Younes, Bokila, Torres. Igrali so še: Bornescu, Mojica, Cristescu, Boudjemaa, Pires Romario Santos, Neag, Cristea, Grecu, Morar, Achim. Trener: Cosmin Contra.

Strelca: 1:0 Mezga (36, 11m), 1:1 Bokila (62, 11m)

Predstavitev ekipe še v Ljudskem vrtu. Po vrnitvi iz pripravljalne baze v Moravskih Toplicah je na vrsti prva preizkušnja na domačem stadionu, z začetkom ob 20. uri. Nasprotnik je Petrolul Ploiesti, zmagovalec pokala in v prejšnji sezoni tretjeuvrščena ekipa romunskega prvenstva.

Prva priložnost za goste, Bokila je v peti minuti podal z desne strani v kazenski prostor, Younes pa z glavo nameril ob levi vratnici. Hitra, kombinatorna mariborska akcija je izzvala aplavz s tribun v 13. minuti. Po nizu spretnih podaj je Milec iskal pred golom Boharja, ki pa mu je zmanjkalo nekaj centimetrov, da bi zadel žogo za konkretnejši zaključek. Čeprav so za slovenskimi prvaki dnevi najzahtevnejših treningov, je prisotna želja po ustvarjalnosti s hitrim pretokom žoge. Po podaji Filipovića je vratarja Petrolula ogrozil Cvijanović z udarcem z 22, 23 metrov, Pecanha je uspel ukrotiti žogo. Akcijo v 32. minuti je zaključil Trajkovski, vratar Pecanha je tokrat odbil v kot. In 36. minuti vodstvo za naše moštvo, z enajstmetrovke je zadel Mezga. Pred tem je velik del naloge opravil Mendy, ki je tekmecem odvzel žogo, v prodoru pa ga je s prekrškom v kazenskem prostoru ustavil Mustivar in sodnik Tkalčič je pokazal na belo točko.

Po odmoru sta v našem moštvu ostala le Handanović in Filipović, med devetimi novimi igralci je vstopil na igrišče tudi Fajić, ki se je v zadnjih dneh pridružil soigralcem pri vadbi in odigral testnih pol ure prvič po 27. aprilu ter vmesnem operativnem posegu. V 62. minuti gostje do izenačenja: dvoboj Mejača in Bokile v kazenskem prostoru je sodnik označil kot prekršek, Bokila pa je sam prevzel vlogo izvajalca ter zadel z udarcem v desni kot. V 70. minuti poskus Mejača z roba kazenskega prostora in obramba vratarja Petrolula Bornescuja, minuto pozneje pa še ena vrnitev. Po treh mesecih spet na igrišču Rajčević, ki je uspešno okreval in se vrača v tekmovalni ritem. Predstavitev mariborskemu občinstvu pa bi v 77. minuti lahko z zadetkom potrdil Dervišević, strelec že v Rogozi proti Sarajevu, vendar mu je namero ob udarcu z glavo po predložku Črnica s kota preprečil vratar Bornescu z izjemnim posredovanjem.

Naslednja preizkušnja bo znova v Ljudskem vrtu, v nedeljo ob 20.00 proti Lokomotivi iz Moskve.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15