Članek
Test št. 5
NK MARIBOR - LOKOMOTIVA MOSKVA 2:0
Marcos Tavares je med zanimivo tekmo načel rusko mrežo
Foto: vidrihmiha.si
30.6.2013 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna preizkušnja. 1200 gledalcev. Glavni sodnik: Tadej Mežnar (Maribor). Pomočnika: Boris Ploj (Miklavž) in Vidko Karmel (Maribor).

NK MARIBOR: Handanović, Milec (od 81. Kek), Rajčević (od 50. Mevlja), Arghus, Trajkovski (od 50. Mejač), Cvijanović, Mertelj (od 70. Viler), Črnic (od 50. Mezga), Ibraimi (od 16. Bohar, od 90. Moravac), Berić (od 74. Ploj), Tavares (od 58. Mendy). Trener: Ante Čačić.

LOKOMOTIVA (MOSKVA): Guilherme, Šiškin, Durica, Mihalik, Janbaev, Tarasov, Tigorev, Torbinsky, Samedov, Caicedo, Pavlyuchenko. Igrali so še: Krešić, Čorluka, Belyaev, Zapater, Miranchuk, Tkachev, N'Doye, Maicon.. Trener: Leonid Kuchuk.

Strelca:
1:0 Tavares (28), 2:0 Bohar (41)

Delovni vikend v Ljudskem vrtu: z dvema treningoma in naslednjo pripravljalno preizkušnjo. Tokrat proti Lokomotivi iz Moskve, ki 15. julija začenja novo sezono ruskega prvenstva.

Po akciji Berića in Tavaresa prvi do udarca v okvir vrat naši nogometaši, poskus Cvijanovića v peti minuti je ustavil vratar Guilherme. Berić je podal tudi za naslednji zaključek tri minute pozneje, tokrat je Črnic ob ciljanju v nasprotni kot nameril ob levi vratnici. Manj prijeten trenutek pa v 15. minuti, med prodorom je Torbinsky zbil na tla Ibraimija, si prislužil rumeni karton, po zdravniški oskrbi pa je Ibraimi moral z igrišča. Žoga je bila večino časa v posesti ekipe v vijoličastem in pobuda je potrjena z zadetkom. Spretna, kombinatorna akcija za vodstvo z asistenco Boharja in natančnim zaključkom Tavaresa mimo vratarja Lokomotive. Kapetan je ogrozil vrata tekmecev tudi v 35. minuti, ob udarcu z roba kazenskega prostora je žogo usmeril ob vratnici, boljša igra pa je še pred odmorom prinesla povišanje vodstva. Milec je z globinsko podajo na nasprotno polovico igrišča odprl premaknil ravnotežje ruske obrambe, Berić in Bohar sta ušla zasledovalcem, ob soočenju z vratarjem je Berić nesebično podal Boharju, ki je potisnil žogo čez golovo črto za svoj prvenec v vijoličastem.

Lokomotiva v drugem polčasu z osmimi novimi igralci, Ante Čačić se je odločil za sprotne menjave. Po igri v podrejenem položaju nogometaši Lokomotive v 60. minuti do prve obetavnejše situacije, Shiskin iz prostega strela, žoga pa ob vratnici. Na drugi strani takoj odgovor s hitro akcijo, udarec Cvijanovića, prav tako ob vratnici. Gostje so v nadaljevanju tekme podjetnejši, Tkachev je po uspešnem prodoru v 75. minuti ogrel dlani vratarja Handanovića, ki pa je bil dobro postavljen. Največja priložnost za moštvo iz Moskve v 81. minuti, ko je N'Doye zgrešil prazna vrata, v naslednjem napadu pa je Handanović s spretnim posredovanjem onemogočil Maicona.

Do uradnega začetka sezone je ostal še en teden, zadnja preizkušnja pred dvobojem za superpokal proti Olimpiji pa sledi v sredo ob 19. uri, čez mejo v Strassu, ko bo na nasprotni strani Kaiserslautern.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15