Članek
Potrjen prestop
ROBERT BERIĆ NOVI ČLAN STURMA
Iz Ljudskega vrta odhajam z lepimi spomini
Foto: vidrihmiha.si

Pogajanja so končana, dogovor sklenjen. Predvideni odhod je potrjen. Robert Berić po treh letih zapušča NK Maribor, v donosnem poslu se seli v Gradec. Podpisal je štiriletno pogodbo s Sturmom.

Gre za prestop, ki ga je zasnoval Zlatko Zahovič in znova opravil velik posel za klub. Predstavniki avstrijskega prvoligaša so se namreč med pogovori v prejšnjem tednu obvezali, da bodo do torka zvečer pripravili ponudbo in ob potrjenih pogojih je zgodba o prestopu 22-letnega napadalca v noči s torka na sredo dobila epilog. Robert Berić se je tako v sredinem popoldnevu že pridružil novim soigralcem v Gradcu.

“Rad bi se zahvalil vsem, ekipi, prejšnjemu in zdajšnjemu trenerju, zdaj trenutno nekdanjemu športnemu direktorju. Pa seveda navijačem, predvsem Violam. Za menoj je izjemno triletno obdobje, ponosen sem na trenutke v vijoličastem. Osvajali smo trofeje, bili uspešni v Evropi. Maribor mi je veliko dal, iz Maribora odhajam z lepimi spomini,” je ob odhodu dejal strelec 37 zadetkov za NK Maribor, mnogih posebnega pomena. Dva sta prinesla potrditev naslova prvaka (za leto 2013 proti Olimpiji v Ljudskem vrtu in za leto 2011 v Ajdovščini), kar šest jih je prispeval v evropskih tekmovanjih v sezoni 2012/13 in v vijoličastem dresu postal tudi slovenski reprezentant.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15