Članek
Test št. 6
VISOK PORAZ V STRASSU
Foto: Drago Wernig
3.7.2013 Strass, pripravljalna preizkušnja. 1000 gledalcev.

NK MARIBOR: Handanović (od 60. Pridigar), Mejač, Rajčević, Mevlja (od 70. Milec), Viler (od 46. Trajkovski), Filipović (od 60. Dodlek), Mertelj (od 46. Dervišević), Mezga (od 46. Črnic), Cvijanović (od 46. Ploj), Bohar (od 60. Potokar), Fajić (od 55. Mendy). Trener: Ante Čačić.

FC KAISERSLAUTERN: Hohs, Azaouagh, Zoller, Jenssen, Riedel, Wooten, Heintz, Mockenhaupt, Derstroff, Karl, Zimmer. Igrali so še: De Wit, Zellner. Trener: Franco Foda.

Strelci: 0:1 Azaouagh (15), 0:2 Wooten (24), 0:3 Wooten (53), 0:4 Zoller (63), 0:5 Zoller (73), 0:6 Mockenhaupt (78), 0:7 Zoller (89)

Šesta pripravljalna preizkušnja, zadnja pred uradnim začetkom sezone z nedeljskim dvobojem za superpokal. Zaradi poškodb manjkajo Ibraimi, Rep in Tavares, ki je po sinočnjem treningu začutil bolečine v tetivi, tako da mora dan, dva mirovati. Premor pa bo iz preventivnih razlogov namenjen tudi Arghusu.

Soočenje slovenskega prvaka in nemškega drugoligaša je pomenilo krajevni praznik v Strassu. Polna tribuna, zasedena vsa mesta ob igrišču, priložnostni program pred tekmo... Prvi je bil na preizkušnji nemški vratar, po akciji Mertlja in Fajića je v 14. minuti ustavil poskus Mezge. Na drugi strani pa iz nasprotne akcije vodstvo za Kaiserslautern, z desne strani je podal po tleh v kazenski prostor Wooten, pritekel je Azaouagh in zatresel mrežo. Devet minut pozneje pa so nogometaši Kaiserslauterna zadeli še drugič, znova po uspešni akciji po desni strani. Tokrat je podal Riedel, ob vratnici pa je žogo čez golovo črto potisnil Wooten. V 36. minuti se je sodnik na začudenje vseh odločil pokazati na belo točko, ko je bil v prodoru Wooten, toda Azaouagh je zapravil enajstmetrovko. Žogo je poslal ob desni vratnici. Obetavna situacija pred nemškimi vrati pa v 38. minuti, po podaji Mertlja do zaključka Mezga, izkazal se je vratar Hohs. Podobno kot v 44. minuti Handanović, ko je ubranil udarec Riedla, ki je ciljal v levi kot.

Začetek drugega polčasa s štirimi menjavami v naših vrstah, tekmeci z enim novim igralcem. Najprej je prišel do zaključka Trajkovski, vratar Hohs je odbil v kot. Nemcem pa je uspelo učinkovito zaključiti naslednjo akcijo, z roba kazenskega prostora je zadel Wooten. Pred novimi menjavami je Handanović ustavil poskus Derstroffa, v 63. minuti pa brez dvignjene zastavice, žoga do Zollerja in Nemcem je uspelo doseči tudi četrti zadetek. Po nizu intenzivnih treningov v zadnjih dneh (sinočnji je trajal dve uri in pol) so noge težke, kar so tekmeci izkoristili z novimi učinkovitimi potezami.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15